23948sdkhjf

Danskerne opgiver at sælge deres bolig

Antallet af boliger, der er sat til salg falder, men det skyldes ikke et forbedret marked, mener eksperter.
Der er kommet færre "til salg"-skilte på lejligheder og huse i det danske landskab. Nye tal fra Realkreditrådet viser, at der i januar var 63.289 boliger til salg mod 65.494 i december.

Faldet vækker dog ikke udelt begejstring hos de økonomiske iagttagere, som hæfter sig ved, at der samtidig er en stor stigning i antallet af boliger, der bliver pillet af markedet, uden at der er underskrevet en slutseddel.

Således blev der i januar trukket 7087 usolgte boliger ud af markedet, hvilket er 19 procent flere end samme måned sidste år.

- Der er således ikke meget at varme sig på. Det er til trods for, at den underliggende økonomi burde virke stimulerende, konstaterer cheføkonom Ulrikke Ekelund fra BRFkredit.

- Det er afgørende, at beskæftigelsen kommer til at stige, og at der kommer mere vished om de økonomiske reformer, der venter, før vi vil se udviklingen vende for alvor, konstaterer hun.

Også hos Nordea tager man statistikken ilde op.

- Dagens tal vidner om, at boligmarkedet fortsat er i dvale, og at der er yderligere prisfald i vente, vurderer boligøkonom Lise Nytoft Bergmann.

Og der er ikke kun tale om, at folk piller deres usolgte boliger af markedet. De undlader helt at sætte dem til salg.

- Der kommer stadig nye friske boliger på markedet, men der bliver længere og længere mellem dem, konstaterer underdirektør Peter Jayaswal fra Realkreditrådet.

- Sælgerne opgiver på forhånd at få boligen solgt, måske fordi de afskrækkes af det store boligudbud og de lange udbudstider. Det tager i dag typisk 10 måneder at få solgt et hus, konstaterer han.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079