23948sdkhjf

Uenighed om fremtidens boliglån

Realkreditselskaberne kan ikke enes om en afløser for de korte afdragsfri lån.
De korte afdragsfri realkreditlån er problematiske og skal erstattes. Så langt er de danske realkreditselskaber enige.

Men hvad det så lige er, de risikable lån skal erstattes med, er straks sværere at blive enige om.

Mens Nykredit mener at have svaret med et såkaldt "tolagslån", så afviser de andre storaktører idéen, skriver Børsen.

Det får nu Nykredit, der sidder på 30 procent af det samlede realkreditudlån, til at anklage konkurrenterne for uansvarlighed.

- Jeg ved jo ikke, hvad de andres strategi og løsningsmodel er. Vores strategi er, at vi skal kunne klare os uden hjælp, og at vores forretning kan stå alene også på lang sigt, siger vicedirektør Henrik Hjortshøj-Nielsen.

Han får opbakning af professor Anders Grosen fra Aarhus Universitet, som anklager de resterende realkreditselskaber for ikke at komme med løsninger på en alvorlig kattepine.

- Hvis de ikke gør det, så spiller de "too big to fail". Det er jo en fuldstændig moralsk anløben måde at drive forretning på, mener professoren, som uddyber:

- Det er altså det samme som at sige: "Vi er da ligeglade. Vi tager gevinsten, og går det galt, så beder vi om statsgaranti".

Den udlægning deler man selvsagt ikke hos de øvrige realkreditselskaber.

- Vi spiller ikke hasard med noget som helst. Vi er enige i, at det her skal der gøres noget ved, og jeg anerkender Nykredits forsøg på en løsning, men den er ikke rigtig for os, siger Carsten Nøddebo, administrerende direktør i Realkredit Danmark, som ejes af Danske Bank.

Han får opbakning i Realkreditforeningen.

- De (øvrige realkreditselskaber, red.) driver en ansvarlig forretning og vurderer tingene på en anden måde end Nykredit. Det er ude i hampen at kalde det moralsk anløben, siger direktør Karsten Beltoft.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078