23948sdkhjf

Gulvet der ikke giver lyd fra sig

Timberman lancerer Wicanders Vinylkomfort, der er opbygget med to lag støjdæmpende kork i gulvkonstruktionen
De praktiske, slidstærke og hårde gulvtyper har normalt det problem, at de kan give en del støj i rummet.

Men nu lancerer Timberman et nyt gulv, som det er næsten lydløst at gå på. Og hele "hemmeligheden" ligger i to lag kork, som er indbygget i gulvets sandwich-konstruktion. Ud over korken består gulvet af en HDF-kerne og en meget praktisk og slidstærk vinyloverflade.

Gulvet hedder Wicanders Vinylkomfort, og målinger har vist, at den såkaldte trommelyd er så lav som 81 dB. Trommelyd er et mål for, hvor meget støj gulvet "producerer" ved bestemte typer af slag, og resultatet er imponerende for et gulv med en så praktisk, slidstærk og hård overflade.

De to lag kork bidrager også til en bedre lydabsorption og dermed en mærkbar forbedring af akustikken i rummet. Samtidig gør de gulvet behageligt blødt at gå på - især med bare fødder, fordi det også er dejligt lunt. Den lette affjedrende virkning kan også på sigt forebygge skader på ryg, muskler og led.

Med hensyn til design og stil byder det nye gulv på stor valgfrihed. Der er flere dimensioner at vælge mellem, og overfladerne fås med en række flotte teksturer og mønstre, der er inspireret af sten, ædle træsorter og andre naturmateriale.

Wicanders Vinylkomfort fylder kun cirka 1 centimeter i højden og kan derfor lægges flydende på stort set ethvert plant underlag. Gulvet er meget let og hurtigt at lægge og samle også for gør-det-selv-folk på grund af det patenterede klik-system, Corkloc. Der kræves hverken specialværktøjer eller brug af lim.

Wicanders Vinylkomfort fås i to versioner: Home og Commercial. Home er til brug i private boliger, mens Commercial, der har en næsten dobbelt så tyk vinyloverflade, er særlig velegnet på offentlige steder med massiv brug og slitage. De vejledende udsalgspriser er henholdsvis 329 og 399 kroner per kvadratmeter.

Gulvene forhandles gennem gulvspecialforretninger som eksempelvis Garant samt udvalgte byggemarkeder og tømmerhandler.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078