23948sdkhjf

Femern-netværk løser opgaver i Gedser Færgehavn

Selskab bestående af landsdelens tre største el-installationsvirksomheder øver sig i samarbejde på Gedser Færgehavn, mens de venter på Femern-byggeriet – og andre større projekter…
Aktiv El A/S (Nakskov), Rask El Service ApS (Holeby) og ENELCO ApS (Nykøbing F) valgte for et par år siden at danne selskabet – LFTC (Lolland Falster Technical Contractors ApS) – for at have styrke og kompetencer til at kunne byde ind på arbejdsopgaver på Femern-projektet, når det om ikke så længe bliver aktuelt.

Samarbejdet mellem de tre aktører på det kommende Femern-byggeri bliver for tiden afprøvet på Gedser Færgehavn, der lige nu gennemgår en større modernisering på grund af indsættelse af to nye teknologisk innovative færger senere i år. Her har LFTC fået bygningsentreprisen på el-arbejdet.

Arbejdet omfatter CTS installationer, lys og varme, i administrationsbygninger, stationsbygning og toiletfaciliteter samt videoovervågning af opmarchbaner, check-in område, landgangsbygninger etc.

Opgaverne i Gedser Færgehavn løses dels af medarbejdere fra de tre virksomheder, der udgør LFTC, og medarbejdere, ansat via LFTC.

Klar til store opgaver

Vagn Hansen, direktør, Aktiv El A/S siger om samarbejdet i LFTC:

- Det er vores første samarbejdsprojekt i LFTC regi. Opgaven i Gedser Havn er et led i strategien for, at LFTC kan byde ind på store opgaver i fremtiden. Ud over Femern-projektet er vi opmærksomme på opgaver som det nye fængsel ved Nørre Alslev – samt større projekter på Sjælland.

Vagn Hansen tilføjer, at selskabet LFTC fra begyndelsen har været tænkt som et samarbejde, der skal række ud over byggeperioden på Femern Bælt.

Søren Rask, direktør, Rask El Service ApS:

- Det er første opgave trekløveret i LFTC har fået i hus. Det er vigtigt at få prøvet samarbejdet af, inden vi går i gang med endnu større projekter. Det er nemt nok at blive enige på lederplan omkring bordet – men det er godt at få prøvet samarbejdet af i marken.

Søren Rask tilføjer, at det er godt at få belyst udfordringerne på begynderstadiet i et samarbejde, der er planlagt til at fortsætte de kommende mange år.

Lars Sørensen, direktør, ENELCO ApS forklarer:

- I LFTC har der på leder- og mellemlederniveau fra begyndelsen hersket bred enighed om fordelene ved et samarbejde. Det er glædeligt, at det også fungerer i praksis. Vi er tre forskellige virksomheder og dermed tre forskellige kulturer, der skal spille sammen i hverdagen.

Lars Sørensen tilføjer, at det er sundt at få prøvet tingene af, inden de helt store opgaver står for døren.

De tre El-installationsvirksomheder bag selskabet LFTC var blandt de første på Lolland Falster, der lyttede til opfordringen fra det tidligere Erhvervsråd LF og Fonden Femern Bælt Development om at danne netværk for at komme i betragtning til at få en bid af Femern-kagen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078