23948sdkhjf

Tømrermester dømt for råd og svamp i sommerhus

Tømrermester skal betale erstatning for forkert leverede bjælker til et bjælkehus, som rådnede om ørene på beboerne
En østjysk tømrermester skal efter en dom fra Vestre Landsret betale ejeren af et bjælke-sommerhus på Djursland 929.000 kr. i erstatning for råd og svamp i bjælkerne. Og det er vel at mærke penge af tømrermesterens egen lomme, da han ingen ansvarsforsikring har.

Det skriver Mester Tidende

Dommerne mener, at tømrermesteren har valgt de forkerte bjælker til projektet, idet han egenhændigt har valgt bjælker fra en finsk producent af fyrretræsbjælker.

Allerede efter få år var bjælkerne så angrebet af råd og svamp, at store dele af sommerhuset skulle rives ned og bygges op igen.

En syns- og skønsmand peger på, at den væsentligste årsag til, at bjælkerne rådnede så hurtigt, er, at bjælkerne simpelthen var af en alt for dårlig kvalitet og, at de ikke var egnede til formålet.

Omvendt mente tømrermesteren, at han havde valgt bjælker fra en anerkendt producent. Efter hans opfattelse findes der ikke bedre bjælker på markedet, så det var ikke hans fejl, at de rådnede. Han mente at forkert maling af bjælkerne var årsagen, og desuden mente han, at reklamationen var kommet for sent.

Det blev i sin helhed afvist af dommerne i landsretten, der dømmer ham til at betale de 929.000 kroner i erstatning til bjælkehytte-ejeren.

Ejeren havde i øvrigt i sin tid holdt 311.000 kroner af entreprisesummen tilbage for fejl og mangler, og dette beløb dømmes ejeren af hytten til at frigive til tømrermesteren.

Et plaster på såret, men stadig med "underskud" på 618.000 kroner til tømrermesteren.

tøtte

.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078