23948sdkhjf

Dansk eksport truet af pengemangel i USA

Ny analyse fra den internationale kreditforsikrings-koncern, Atradius, viser, at amerikanske virksomheder har stadig sværere ved at betale deres regninger
Det går strygende med den danske eksport til USA. Eksportrådet forventer, at den danske vare-eksport til USA vil stige med knap 12 pct. i indeværende år – fra godt 37 mia. kr. i 2011 til godt 41 mia. kr. i 2012.

Men der er malurt i bægeret. En ny analyse fra den internationale kreditforsikrings-koncern, Atradius, viser, at amerikanske virksomheder har stadig sværere ved at betale deres regninger. Inden for det seneste år er tabene på amerikanske virksomheds-kunder vokset markant.

For et år siden måtte leverandørerne til de amerikanske virksomheder, i gennemsnit, vinke farvel til et beløb svarende til 4,6 pct. af det samlede udestående. Nu er tabene steget til 5,6 procent for amerikanske leverandører og 6,6 pct. for udenlandske leverandører.

Til sammenligning var det kun ca.3 pct. af det samlede udestående, der ikke blev betalt af europæiske virksomheder. Det er nogenlunde samme niveau som for ét år siden. Tallet dækker dog over store udsving mellem Syd- og Nordeuropa.

- Udviklingen i USA er foruroligende og ikke mindst fordi de adspurgte virksomheder forventer at situationen bliver værre over de næste seks måneder. Det er helt sikkert noget danske eksportvirksomheder bør være opmærksomme på, siger adm. direktør for Atradius i Danmark, Jørgen Lund Lavesen, som påpeger at tallene dækker over store branche-udsving. Nogle brancher er mere risikobehæftede end andre.

tøtte

Læs hele analysen her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078