23948sdkhjf

Odenses første hold energihåndværkere klar

Det første hold odenseanske håndværksmestre fejrer deres nye kunnen inden for energirenovering med at afholde en energimesse
Det kommer Odenses borgere til gode, at 27 håndværksmestre i næste uge får diplom på deres nye viden om energirenovering. Det første hold Odenseanske håndværksmestre fejrer deres nye færdigheder inden for energirenovering med at afholde en energimesse d. 24.-25. marts i FKS-hallerne på Tranehøjen 5 i Odense SV.

Her kan ejere af boliger opført før 1980 tilmelde sig et gratis energitjek hos et af de 8 teams af håndværkere, der er gået sammen, for netop at kunne tilbyde kunderne en samlet viden på tværs af fag.

Rådmand Steen Møller ankommer til energimessen i elbil og overrækker diplomer til håndværksmestrene. Mere end 50 udstillere inden for energi er samlet i 2 haller, der også byder på Speakers Corner med spændende indlæg, børneaktiviteter og rig lejlighed til at se og røre energiløsninger. Odense kommune, Grøn erhvervsvækst og de lokale håndværkere arrangerer energimessen, der gerne skal gøre det let og overskueligt for private boligejere at se muligheder i forbindelse med energirenovering.

Energimessen er den store finale på et 5 måneders undervisningsforløb, hvor håndværksmestre inden for VVS, tømrer- og snedker, murer og el-branchen er blevet efteruddannet.

- Med det store marked vi ser inden for energirenovering af boliger, er det helt perfekt, at vi nu i Odense kan mønstre 27 energihåndværkere, siger rådmand Steen Møller.

Håndværkerne har fået en solid viden inden for energirenovering, markedsføring og forretningsudvikling, hvilket styrker deres forretning og konkurrenceevne. Samtidig kan byens borgere få kvalificeret hjælp af en lokal håndværker til at energirenovere deres boliger, og på den måde spare såvel energi som penge.

Grønt energimarked

Energihåndværkerne er forventningsfulde og ser frem til at få andel i markedet for energiløsninger. Håndværksmestrene, der har deltaget i Grøn erhvervsvækst efteruddannelse, kommer fra vidt forskellige størrelse virksomheder, men er ikke i tvivl om, at de med kurset har fået styrket deres tilgang til kunder og fået øjnene op for samarbejde frem for konkurrence.

- Det har været en kæmpe mulighed for at udvikle min lille forretning. På baggrund af kurset har jeg investeret i en isoleringsmaskine, så jeg nu kan papirisolere hulmur. Jeg har allerede fået en del henvendelser om det, siger Tømrermester Lenni B. Kristensen fra Brødsgaard ApS i Årslev, om sine forventninger om at vækste.

- Jeg har faktisk fået 2 nye samarbejdspartnere inden for VVS og tømrerfaget, som også har været på dette kursus, siger Jan Reimers-Larsen fra Holmstrup El-Service i Odense SV.

- Jeg var skeptisk i starten, fordi man ikke ved, hvad man får ud af sådan et kursus. Men nu er jeg klædt på til at møde kunderne og er meget positiv, siger Jacob Nielsen fra Ole Nielsen VVS i Odense NV.

Også en af Fyns største entreprenørvirksomheder ser positivt på at kunne arbejde sammen med små virksomheder:

- Vi har mødt en masse mennesker gennem kurset og det har udvidet netværket til andre faggrupper. Jeg har så sent som i mandags været på en erhvervsopgave med to andre her fra kurset, siger Søren Jeppesen fra Hans Jørgensen & Søn.

Statens Byggeforskningsinstitut har beregnet, at der er et energirenoveringsmarked på rentable energibesparelser i eksisterende byggeri på 198 mia. kr. i Danmark. Med Odense kommunes indbyggertal giver dette et potentiale på 6,6 mia. kr., som energihåndværkerne kan få del i. (SBI-2009-5, p.23)

Projektleder Lotte Lindgaard Andersen fra Grøn erhvervsvækst siger:

- Håndværkerne er nu i stand til at udføre et kvalificeret energitjek og rådgive boligejere i, hvordan de skal prioritere energirenovering i deres hjem for at få mest mulig energibesparelse og komfort for pengene. Og der er stadig meget at hente, selv om man bor i et billigt fjernvarmeområde som Odense.

Håndværkerne får nu mulighed for at prøve deres viden af ved mødet med boligejere på den store energimesse i Odense d. 24.-25. Marts 2012:

- En energimesse kan virkelig skubbe til efterspørgslen. Det oplevede vi i Middelfart, hvor de 1200 besøgende var meget målrettede og bevidste om, at det er nu, der skal investeres i energirenovering. Således gav messen i Middelfart 130 energitjek og genererede mere end 300 ordrer og 7 nye jobs. De job skal lægges oveni de 70 job, der allerede er skabt ved at fokusere på energieffektivitet. Så vi har store forventninger til en dobbelt så stor messe i Odense, fastslår Lotte Lindgaard Andersen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094