23948sdkhjf

TUN vil have flere penge i omløb

Trælasthandlerunionen-TUN i tæt dialog med realkreditinstitutterne om at sende penge i omløb til boligforbedringer o.a.
I takt med, at værdien af boligerne er faldet har realkredit-branchen smækket pengekassen i. Det er således nærmest umuligt at belåne ejendomme og det betyder, at husejerne ikke kan sætte gang f.eks. i forbedringsarbejder.

Trælasthandlerunionen-TUN er derfor gået i dialog med realkreditinstitutterne for at undersøge muligheden for at ændre belåningsbetingelserne, så der ad den vej kan sende penge i omløb.

- Realkreditbranchen er meget lydhør og vi tror da på, at vi kan nå frem til nogle konkrete tiltag, forklarer direktør i TUN, Palle Thomsen, og tilføjer, at realkreditinstitutterne sådan set ikke risikerer noget ved f.eks. at yde lån til energiforbedringer al den stund, at husejeren sparer penge når forbedringer er gennemført og husets salgsværdi øges fordi det nu er mere energirigtigt.

Lille effekt

Formanden for TUN, trælasthandler Poul Erik Grønfeldt, XL BYG Grønfeldt A/S i Langeskov understreger, at en ændring af realkredit-belåningen også vil være til gavn for byggebranchen, herunder trælasthandlerne.

- Trælasthandlernes og byggemarkedernes omsætning er faldet med 20-30 pct. siden 2007 og selvom en analyse netop nu viser, at omsætningen hos trælasthandlerne og byggemarkederne er steget med hhv. 5 pct. og 2 pct., så er det fortsat barske vilkår for branchen. Så ethvert tiltag der kan sætte hjulene i gang er mere end velkomne, understreger Poul Erik Grønfeldt og tilføjer, at BoligJobordningen da helt sikkert har skabt omsætning. Men også her skal der mere til, hvis det for alvor skal batte.

Værdikæden er intakt

Poul Erik Grønfeldt erkender, at trælasthandler og byggemarkleder er under pres fra flere sider.

Der sættes spørgsmålstegn ved, om trælasthandlerne stadig er et vigtig led i værdikæden eller om det blot er et fordyrende faktureringsled. Den debat har vi haft i mere end 40 år og da trælasthandlerne fortsat eksisterer, så mener jeg, at vi har bevist væres værdi.

Også vores messeflagskib TUN BYG i Fredericia er jo et bevis på, at kunderne og deres kunder prioriterer at mødes og handle. Det skaber både tillid og tryghed, understreger Poul Erik Grønfeldt og tilføjer, at trælasthandlerne og byggemarkederne for længst har gjort det muligt for kunderne at handle digitalt, så også her er branchen med til at skabe merværdi.

Image-løft

Mens trælasthandlerne altså formår at fastholde positionen i værdikæden, så ser det straks lidt sværere ud, når det gælder om at rekruttere unge til branchen.

- En image-analyse viser, at et job i trælasthandlerbranchen sidestilles med et job på et plejehjem. Så de unge prioriterer altså ikke trælastbranchen særlig høj. Det vil vi naturligvis gøre noget ved, for det er vigtigt at få nyt blod til branchen.

Heldigvis har vi mange gode eksempler på, at når først de unge er kommet ind i branchen. så er de rigtig godt tilfredse med deres opgaver, som jo f.eks. omfatter disponering af ordre i millionklassen, stort ansvar mulighed for såvel selvstændig som faglig udvikling, siger Poul Erik Grønfeldt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.072