23948sdkhjf

Byggeriet skal hjælpe flere ufaglærte i arbejde

Jobcentre og virksomheder skal samarbejde om at få flere ufaglærte og kontanthjælpsmodtagere i arbejde, lyder det fra Dansk Byggeri
- Dialog og frivilligt samarbejde er vejen frem, når vi taler om socialt ansvar. Derfor er vi rigtig glade for, at vores branche ved topledertræffet får lejlighed til komme med input til, hvordan virksomheder og jobcentre kan arbejde sammen om at sikre flere unge på kanten af arbejdsmarkedet en god fremtid med job og uddannelse, siger arbejdsmarkedschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

45 repræsentanter fra landets virksomheder og jobcentre mødes den 27. februar til Topledertræf i København. Arrangementets fokus er fremtidens samarbejde mellem jobcentre og virksomheder, og hvordan det kan gøres endnu bedre.

Der skal bl.a. arbejdes med nye måder at få de 140.000 danskere, der hver dag er sygmeldte, hurtigere tilbage på arbejde. Samtidig ønsker erhvervslivet at hjælpe med at få flere udsatte ledige væk fra offentlig forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet. Det hele munder ud i konkrete løsningsforslag og anbefalinger, der efterfølgende fremlægges for beskæftigelsesminister Mette Frederiksen:

- Så er det op til beskæftigelsesministeren at tage imod erhvervslivets gode ideer og føre dem ud i virkeligheden. Ånden i arrangementet er, at vi skal styrke det frivillige sociale engagement, for det er vejen frem. Der er ikke brug for tvang og bureaukrati, siger Louise Pihl.

Mere end 6.000 danskere har været på kontanthjælp uafbrudt de seneste 10 år:

- Det er bl.a. de mennesker, som mange af virksomhederne i byggebranchen har vist sig at være gode til at hjælpe i gang på arbejdsmarkedet, siger Louise Pihl.

Dansk Byggeri er repræsenteret med fire virksomheder på Topledertræf. En af dem er formand for Dansk Byggeri i Sydvestjylland, Michael Mathiesen:

- Vi har allerede et godt samarbejde med Jobcenter Esbjerg om at efteruddanne unge ledige håndværkere, så de kan få et job. Men hvis samarbejdet skal komme endnu flere ledige til gode, så kræver det, at vi rydder lidt mere op i det kommunale og statslige bureaukrati, siger han.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078