23948sdkhjf

Beton er fremtiden for ledige håndværkere

Ledige murere og tømrere i arbejde som betonspecialister
Dansk Byggeri arbejder sammen med Jobcenter Esbjerg om at få ledige murere og tømrere i arbejde som betonspecialister

Og det ser ud til at blive et eventyr med jobgaranti, lyder vurderingen fra Dansk Byggeri.

I øjeblikket er der 127 ledige tømrere og murere alene under Jobcenter Esbjerg. De fleste er unge mennesker, der næsten lige har fået svendebrevet i hånden, men er kommet ud til et arbejdsmarked præget af økonomisk krise og få job.

- Det er ærgerligt, for de unge mennesker vil jo gerne ud og bruge deres uddannelse. Der har i de senere år været mangel på betonspecialister, så derfor tænkte vi, hvorfor ikke forsøge at guide dem den vej, siger Michael Mathiesen, formand for Dansk Byggeri Sydvestjylland.

I samarbejde med Jobcenter Esbjerg og 3F fik Dansk Byggeri derfor lavet et efteruddannelsesforløb specielt til ledige murere og tømrere, hvor de kan efteruddanne sig til "Betonspecialister". Her bliver de ledige uddannet, så de kan varetage opgaver, som normalt kræver en uddannelse som bygge- eller anlægsstruktør:

- Vi har oplevet flere entreprenørvirksomheder, som forgæves har ledt efter kvalificeret arbejdskraft indenfor netop betonområdet, og der bliver helt sikkert brug for endnu flere med de store offentlige anlægsprojekter, som skal bygges de næste fem til ti år, siger Michael Mathiesen.

Mangel på betonspecialister

Et nyt superhospital i Hillerød, en udvidelse af Syddansk Universitet i Kolding og et nyt fængsel på Falster er bare nogle af de mange projekter, som vil gå i gang i nær fremtid. Ifølge beregninger fra Dansk Byggeri er der indenfor de næste ni år planlagt offentlige investeringer for 39 milliarder kroner i større nybyggeri af institutioner.

Byggeprojekter, der kommer til at kræve masser af betonspecialister, som f.eks kan støbe fundamenterne til de mange nye bygninger.

- Derfor er en uddannelse som betonspecialist en god investering. Og når der i forvejen er mangel på folk med specialviden indenfor det område samtidig med alle de byggerier, som er i planlagt, så er der vel nærmest jobgaranti indenfor den branche, siger Michael Mathisen.

Der er i øjeblikket planlagt fire efteruddannelseshold med 80 pladser på AMU Vest.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112