23948sdkhjf

Kloakerings-krav skaber bekymring

Ida Aukens plan om spildevandsrensning skaber bekymring hos 40.000 borgere, der skal investere i nye anlæg – borgerne har ikke pengene, klager bl.a. Lolland Kommune
Miljøminister Ida Aukens (SF) storstilede Vandplan Danmark, der skal forbedrer det danske miljø, skaber bekymring hos mange boligejere uden for de større byer, der frygter store ekstraudgifter til at etablere nye kloakanlæg på deres ejendom. Det gælder bl.a. på Lolland

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

Konsekvensen af planen er, at kommunerne nu skal kræve, at en række af deres husejere enten sørger for at koble sig på det eksisterende kloakanlæg med udgifter til stikledning og tilslutningsafgift, eller de skal lave deres eget separate og godkendte rensningsanlæg på grunden.

Udvalgsformand i Lollands KommuneGert Mortensen (S) oplyser til Licitationen-Byggeriets Dagblad, at der på Lolland er rigtige mange huse, hvor der hverken er nogen friværdi, og hvor husene er mindre værd, end hvad realkreditselskaberne vil låne til.

- Det betyder, at disse husejere ikke aner, hvad de skal stille op i den her situation, som kan blive rigtig dyr, siger Gert Mortensen.

Tilslutningsafgiften i Lolland er omkring 35.000 kroner, og hvis der skal en entreprenør til at grave og lægge rør på ejendommen kan det ifølge Gert Mortensen nemt løbe op i 25.00 til 55.000 kroner, så det betyder at den enkelte husejer kan ende med at skulle skaffe 80.000 kroner, og det er ganske enkelt umuligt, siger Gert Mortensen til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063