23948sdkhjf

Østjyske byer sparker liv i byrummene

Fire østjyske byer har i fællesskab lagt en plan for at udvikle deres byrum, så de sprudler af bevægelse og kulturelle aktiviteter
For fremtiden bliver det endnu mere attraktivt at bo i Randers, Silkeborg, Horsens og Viborg. Byerne har i fællesskab lagt en plan for at udvikle deres byrum, så de sprudler af bevægelse og kulturelle aktiviteter.

De fire kommuner har i tre år med stor succes samarbejdet om store kulturprojekter i en kulturaftale med Kulturministeriet. Det gode kultursamarbejde fortsætter nu i en ny fireårig aftale, hvor 14.800.000 kroner skal bidrage til at skabe levende kulturbyer.

- Kulturen skal for alvor sættes på dagsordenen, blandt andet fordi kultur kan være med til at få os til at tænke nyt. Den nye kulturaftale rummer inspirerende projekter, der giver mange mulighed for at bruge kulturen aktivt. Kulturregionen vil involvere de unge, udvikle byrummets potentialer og koble fortiden med nutiden på en sjov og inspirerende måde. Jeg glæder mig til se aftalens projekter folde sig ud, siger kulturminister Uffe Elbæk

Mod på nyt samarbejde

De fire kommuner arbejder sammen i Østjysk Vækstbånd om at udvikle regionens kulturliv, og de levende byrum er næste skridt på vejen i kultursamarbejdet:

- Når butikkerne lukker om aftenen ligger gaderne øde hen i de fire østjysk byer, og det besluttede vi i Østjysk Vækstbånd, at vi ville gøre noget ved til gavn for borgerne. De fire kommuner har netop afsluttet et spændende og succesfuldt samarbejde om syv kulturprojekter, så vi har fået stor viden og erfaring med at udvikle projekter sammen.

Derfor tør vi nu spænde an med et nyt fireårigt samarbejde, hvor vi bruger kulturen til at sparke liv i byrummene, siger Tone Lassen, projektleder i kulturregionen.

Kreative kulturmøder

Når østjyske borgere bevæger sig rundt i byerne, vil de på uventede steder kunne opleve koncerter, idrætsaktiviteter eller film på storskærme arrangeret og lavet af bl.a. kulturregionens unge:

- En levende kultur inddrager og henvender sig til alle borgere, ikke mindst de unge. De skal være med til at sætte deres eget præg på byernes udvikling på kunst og kulturområdet. Det er vigtigt, at alle borgere får lov til at sætter deres præg på byernes udvikling, for det er i kulturmødet mellem borgernes kreativitet og fantasi, at byerne kan blomstre og udvikle sig, siger Tone Lassen, projektleder i kulturregionen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078