23948sdkhjf

Har du ret til fratrædelsesgodtgørelse?

Er du funktionær har du ret til fratrædelsesgodtgørelse hvis du bliver fyret efter mere end 12 års ansættelse
- I henhold til funktionærlovens § 2a har funktionærer med mere end 12 års anciennitet på fratrædelsestidspunktet ret til en fratrædelsesgodtgørelse, hvis funktionæren opsiges af arbejdsgiveren. Retten til fratrædelsesgodtgørelse bortfalder dog, hvis funktionæren er berettiget til alderspension fra arbejdsgiveren, og hvis funktionæren er indtrådt i ordningen, inden han eller hun fylder 50 år.

Det fastslår advokat Erik Hovgaard fra advokatpartnerskabet LundElmerSandager i Mester Tidende

- Indtil efteråret 2010 blev funktionærlovens § 2a fortolket således, at det var uden betydning, om medarbejderen rent faktisk forlod arbejdsmarkedet. Det afgørende var, om medarbejderen havde ret til alderspension fra arbejdsgiveren.

I efteråret 2010 fastslog EU Domstolen imidlertid, at beskæftigelsesdirektivet forhindrer, at funktionærer mister retten til fratrædelsesgodtgørelse, bare fordi de har ret til alderspension fra arbejdsgiver i henhold til en pensionsordning, som de er indtrådt i før det fyldte 50. år.

Der er dog fortsat en række uafklarede spørgsmål i relation til fratrædelsesgodtgørelse, som der endnu ikke er taget stilling til. Der verserer fortsat en række sager om forståelsen af funktionærlovens § 2a, og der er nedsat et udvalg, der skal afgive en indstilling til beskæftigelsesministeren om behovet for ændring af funktionærlovens § 2a, forklarer advokat Erik Hovgaard i Mester Tidende.

tøtte

Læs mere her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093