23948sdkhjf

Klimavenlig tagmaling reflekterer solvarmen

Iso Paint Nordic har stor succes med en klimavenlig tagmaling, der kan være med til at bremse den globale opvarmning
Traditionelt set rimer klimavenlighed dårligt på malingprodukter. Det har dog ikke stoppet malingproducenten Iso Paint Nordic fra Lunderskov ved Kolding, som har udviklet en tagmaling, der reflekterer solens stråler. Det betyder, at det kræver meget mindre energi at holde en behagelig temperatur inden døre, og det er godt for både klima og pengepung.

Den nye tagmaling har øget virksomhedens omsætning med mere end 20 pct. og virksomheden har for nylig modtaget Green Networks diplom for deres ansvarlighed på klima- og miljøområdet.

- Vores bidrag til at løse verdens klimaudfordringer er at udvikle innovative og klimavenlige produkter, som f.eks. vores solreflekterende tagmaling ClimateCooler. Det gør vi, fordi vi mener, at vi har et ansvar for verdens og klimaets udvikling, og fordi der er god forretning i det, forklarer teknisk direktør Ole Jensen fra Iso Paint Nordic.

ClimateCooler reflekterer op mod 80 af solens stråler og nedsætter temperaturen på tagets overflade med op til 40 procent. Dermed reduceres energiforbruget til aircondition, ventilation og køleanlæg.

ClimateCooler fås i syv farver.

Stor interesse fra udlandet

Især udlandet viser stor interesse for det innovative produkt, og forventningen er, at ClimateCooler inden for de næste tre år vil være repræsenteret i hele verden. Iso Paint Nordic forventer derfor, at virksomhedens eksportomsætning vil stige markant de kommende år. I øjeblikket ligger 75 pct. af virksomhedens omsætning på de udenlandske markeder.

Den ansvarlige malingproducent har for nylig for tredje gang modtaget Green Networks miljødiplom, som er en officiel anerkendelse af virksomhedens samfundsansvar på miljøområdet. Green Network er et erhvervsnetværk hvor virksomheder, der arbejder aktivt og effektivt med CSR, kan hente viden og sparre med ligesindede.

- Vi har været medlem af Green Network siden 2006 og sætter stor pris på muligheden for at netværke og sparre med andre virksomheder, der deler vores tilgang til ansvarlighed. Det er enormt inspirerende og bekræfter os i, at vi har fat i noget af det rigtige, siger Ole Jensen fra Iso Paint Nordic.

Flere klimavenlige produkter på vej

Udviklingen af klimavenlige produkter fortsætter ufortrødent i Lunderskov. Til foråret lancerer Iso Paint Nordic nemlig ClimateCooler Catalyst - en intelligent tagmaling, som, udover at reflektere solens stråler, aktivt nedbryder luftens indhold af skadelige NOx-partikler. NOx-partikler nedbryder ozonlaget og medvirker dermed til at øge den globale opvarmning.

- Vi har store forventninger til ClimateCooler Catalyst, som omdanner de forurenende NOx-partikler til uskadelig nitrat. Sammen med reduktionen i energiforbrug til køling er det virkelig noget, der har positive konsekvenser for klimaet, fortæller Ole Jensen fra Iso Paint Nordic.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078