23948sdkhjf

Ingen skoler har radon-sikring på skemaet

Ingen erhvervsskoler tilbyder den efteruddannelse, som er skabt af 3F og dansk Byggeri med henblik på at specialisere håndværkere i radonsikring
Selv om radon, formodes at være til stede i hvert fjerde af de fritliggende enfamilieshuse i koncentrationer, der overstiger grænseværdien, er det meget svært at skaffe danske byggefirmaer, der kan løse problemet. Meget få danske håndværkere er nemlig uddannede til dette arbejde.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

I øjeblikket er det slet ikke muligt for en håndværker at videreuddanne og specialisere sig inden for dette område på de danske erhvervsskoler, da ingen dem udbyder uddannelsen.

Og det på trods af, at der er skabt en AMU-uddannelse til formålet af Byggeriets Uddannelser, som 3F og Dansk Byggeri står bag.

- Som det ser ud nu, er der ingen erhvervsskoler, der udbyder denne uddannelse. De oplever åbenbart for lille efterspørgsel til at sætte noget i værk inden for specialisering i radon-sikring. Og det er da ærgerligt, hvis der er brug for specialister, siger uddannelseskonsulent i Byggeriets Uddannelser, Bodil Rasmussen til Licitationen-Byggeriets Dagblad.

tøtte

Læs også: Radon gør hvert fjerde hus farligt at bo i

Læs mere om radon på Radonguiden
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125