23948sdkhjf

Plankegulv klæder catwalk

Til det store modeshow på Københavns Rådhus var catwalken bygget op af mørke egetræsplanker fra Junckers
Hvad har modetøj og trægulve med hinanden at gøre? En hel del, hvis man spørger trægulvproducenten Junckers og modedesigneren Karen Simonsen.

Derfor har de to indledt et samarbejde i forbindelse med Copenhagen Fashion Week. I den nyligt overståede modeuge i februar leverede Junckers gulve og vægbeklædning til Karen By Simonsens messestand i Forum. Samtidig byggede man også selve catwalken til det store modeshow i Københavns Rådhus, hvor 700 gæster var tydeligt begejstrede – både for den nye kollektion, og for den opsigtsvækkende catwalk.

Råt og raffineret udtryk

Det valgte gulv var af typen MountainSilver, som er et af Junckers' mest eksklusive plankegulve fra Design-serien, der er en eksperimenterende serie med nye farver og overfladebehandlinger. MountainSilver's helt unikke udtryk frembringes ved, at plankerne af mørk moseeg først børstes, dernæst får en sølvpigmenteret bejdse, slibes og færdigbehandles med en ultramat lak. På den måde fremstår gulvet både råt og raffineret.

Det mørke træs egne strukturer fremhæves af sølvet og danner associationer til mørke skind og dyreprint.

- Umiddelbart har modetøj og trægulve måske ikke så meget med hinanden at gøre, men i begge verdener handler det om at skabe nye og innovative udtryk, der både overrasker og virker lækkert. Og Junckers og jeg deler de samme værdier og designvisioner omkring rene linjer, godt håndværk og eksklusivitet.

Min nye kollektion hedder Faces og er baseret på grundbegreber som Industrialized Nature, Craftmanship og Natures Architecture. Og her spillede Junckers' MountainSilver perfekt sammen med mine designs, siger designer og kreativ direktør Karen Simonsen.

Totaloplevelse på catwalken

Til modeshowet på Københavns Rådhus matchede catwalken af MountainSilver desuden den historiske sals rustikke elegance på bedste vis. Det var et tydeligt eksempel på, hvordan godt design og god kvalitet fungerer på tværs af perioder og trends.

- Det var en totaloplevelse, og det virkede simpelthen, som om gulvet hørte til her. Jeg har arbejdet sammen med Junckers siden en messe i 2009, men det var første gang, at vi lavede en catwalk sammen. Da det var en kæmpesucces, vil vi helt sikkert gøre igen, siger Karen Simonsen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079