23948sdkhjf

Termografering af solceller sikrer økonomien

Termografering af solcelleanlægget hvert 5. år sikrer, at det yder det optimale
Termografering af solcelleanlæg er en stor succes i Tyskland og nu som noget helt nyt på vej til Danmark. Termografering kan vise, om et solcelleanlæg har nogle små fejl, der skal tages hånd om for at sikre anlæggets fulde økonomiske udbytte.

- Termografering skal forstås som en metode til blandt andet at finde fejl, men også som en metode til at forbedre og sikre indtjeningen af brugerens solcelleanlæg, siger Jan Høilund Christensen, ejer af Engko, som nu tilbyder denne uvildige service i Danmark.

Et solcelleanlæg er som udgangspunkt vedligeholdelsesfrit og de fleste anlæg på markedet garanteres efter 30 år minimum at yde 80 pct. af sin optimale energiudledning. Men hvad hvis anlægget allerede efter 5 år er nede på de 80 pct. og bliver ved med det de næste 25 år? Med termografering tages der et billede af solcelleanlægget, som viser, om der er en lille fejl på anlægget. På den måde kan der tages hånd om problemet i tide og anlægget kan yde endnu mere i længere tid.

- Solceller har vundet meget frem i Danmark, og vi ved at den økonomiske besparelse er et væsentligt parameter i overvejelserne om installation af et solcelleanlæg. Med termografering kan det økonomiske udbytte sikres og muligvis øges, siger Jan Høilund Christensen, der anbefaler at man får termograferet sit anlæg hvert 5. år.

På den måde har kunden et bedre udgangspunkt for en eventuel reklamation overfor leverandøren, eller leverandøren kan bruge denne service, som endnu en sikkerhed for en potentiel kunde.

Afslørende billeder

Et billede taget med et termisk kamera viser i farver, hvor der eventuelt er en fejl på anlægget. Det kan f.eks. være en revne i modulglasset, der medvirker en eventuel følgeskade, et kontaktsvigt mellem ledningsbånd og solcelle eller ikke tilsluttede moduler. Billedet viser, hvor der er et varmeudslip, der er væsentlig højere end udslippet fra resten af anlægget.

Temperaturforskellen illustreres med farver, så de pågældende områder er nemme at spotte på de termiske billeder.

Jan Høilund Christensen tager til Tyskland og besøger fabrikker og virksomheder, der allerede arbejder med termografering. Derudover har han god mulighed for erfaringsudveksling med leverandører i både Tyskland og Danmark og han mener, at der i Danmark er et stort potentiale for denne service.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062