23948sdkhjf

Ublu fraflytningsregninger er en myte

Kun fire procent af de lejere, som fraflytter i København og på Frederiksberg, klager over deres fraflytningsregninger
Det er en myte, at lejerne får en stor fraflytningsregning, når de flytter fra en privat lejebolig, fordi den skal nyistandsættes ved fraflytning. Det viser helt nye tal fra Ejendomsforeningen Danmark.

Ejendomsforeningen Danmark har oplysninger fra næsten 10.000 fraflytningssager. Det er oplysninger fra lejemål, der er fraflyttet i perioden fra den 1. januar 2009 til den 31. oktober 2011.

- I en stor del af sagerne i vores undersøgelse er der krav om, at lejemålene skal afleveres nyistandsat, når de fraflyttes. Det er således en aftale, der er indgået mellem lejer og udlejer. Men i hver tredje sag giver udlejer ingen regning for nyistandsættelsen, fordi lejer har passet ordentligt på lejemålet eller selv har istandsat det. Eventuelt ved hjælp af egne håndværkere, som de nuværende regler giver mulighed for.

Og kun i lidt over tre procent af sagerne er udgiften til nyistandsættelsen på mere end 50.000 kr. Det er således en myte, at lejere får en stor fraflytningsregning, når de flytter fra en privat lejebolig, siger John R. Frederiksen, der er formand for Ejendomsforeningen Danmark.

Tilbud om forsyn

- Det er positivt, at så mange lejere opfører sig ansvarligt og passer på de lejemål, som de har boet i, og dermed overholder den indgåede lejeaftale, med det resultat at fraflytningsregningen bliver af en begrænset størrelse, siger John R. Frederiksen.

Undersøgelsen viser også det ikke særligt overraskende resultat, at jo længere tid en lejer har boet i et lejemål, jo højere er udgiften til istandsættelse.

- Det er således også en myte, at lejere, som har boet ganske kort tid i et lejemål, får en stor fraflytningsregning. De får kun en sådan regning, hvis der er tale om, at de ikke har overholdt deres vedligeholdelsesforpligtelse. En fraflytning vil som regel ske i en god dialog mellem lejer og udlejer.

Nogle udlejere tilbyder et såkaldt forsyn, hvor lejer kan få oplyst, hvad der skal laves ved lejligheden i forbindelse med fraflytning. Det er med til, at der opstår færre tvister i forbindelse med fraflytning, siger John R. Frederiksen.

Ejendomsforeningen Danmark har tidligere undersøgt, hvor mange lejere i København og på Frederiksberg, der klager over deres fraflytningsregninger.

- Vores beregninger viser, at tvisteniveauet i fraflytningssager er lavt. Kun fire procent af de lejere, som fraflytter i København og på Frederiksberg, klager over deres fraflytningsregninger, siger John R. Frederiksen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125