23948sdkhjf

Miljørigtig pavillon-løsning

Med det nyudviklede KlimaMiljø 2015 modul pavillon system, opfylder ABC Pavilloner allerede nu de forventede krav til permanente bygninger i det kommende Bygningsreglement i 2015
ABC Pavilloner har udviklet en ny pavillon-løsning - KlimaMiljø 2015 modulet - som opfylder de kommende BR15 krav til permanent byggeri. Det betyder, at brugerne af pavillonerne ikke er bundet af den 3 årige grænse der er for byggetilladelsen ved opstillinger af midlertidige pavilloner.

Det er opnået ved at isolere KlimaMiljø 2015 modulet ekstra godt, og som standard udstyre det med både vandbåret gulvvarme og et integreret behovsstyret ventilationssystem med genindvinding af varmen inden den forurenede luft sendes ud i det fri.

Miljøvenlig varme

Den nyudviklede EnergiBox fra ABC Pavilloner, benyttes hvor der ikke er mulighed for tilslutning til central- eller fjernvarme anlæg eller hvis ønsket er at blive energineutral.

EnergiBoxen er en integreret enhed, der med luft-vand varmepumpe teknik leverer varmt vand til opvarmning og brugsvand. Med EnergiBox løsningen slipper brugeren for tilslutningsafgift og etableringsomkostninger for tilslutning til fjernvarme eller centralvarme.

EnergiBoxen kan også benyttes i samspil med solceller, solfangeranlæg og mini vindmøller og derved blive helt energineutral. Omkostningerne til opvarmning og varmt vand falder drastisk ved denne løsning i forhold til en standard løsning med el-radiatorer og el-vandvarmer.

Ved brug af EnergiBoxen er det muligt at opnå en permanent byggetilladelse på steder hvor man normalt ikke har adgang til fjern- eller centralvarme. Derved er man ikke er begrænset af de 3 år der normalt er gældende for opstilling af midlertidige pavilloner.

Fokus på indeklimaet

Eftersom bygninger i dag skal være helt lufttætte, er der behov for øget fokus på at opnå et godt indeklima. Her har ABC Pavilloner integreret et behovsstyret ventilationssystem med varmegenvinding skjult i loftskonstruktionen.

Derved er der sørget for at indeklimaet er helt i top for brugerne af pavillonerne. Der er brugt en avanceret løsning, hvor følere sørger for at justere luftmængden alt afhængigt af de aktuelle behov målt efter indholdet af CO2 i luften. Samtidigt er der fokus på at de benyttede byggematerialer ikke er skadelige for indeklimaet. Derfor er materialerne der benyttes, så vidt det er muligt, Svanemærkede.

Ud over, at den ekstra kraftige isolering og brugen af vandbåret opvarmning giver store besparelser på energibudgettet, giver det lavere energiforbrug også en stor nedsættelse af udledningen af CO2 i naturen.

Herudover benyttes primært CO2 neutrale genanvendelige byggematerialer som f.eks. træ, i det modulopbyggede pavillon system. Samtidigt er KlimaMiljø 2015 modulerne konstrueret med bl.a. genbrugelige modulære vægelementer.

Derfor kan KlimaMiljø 2015 modul pavillonerne også genanvendes efter principperne i "Cradle to Cradle" der bygger på at ingen ressourcer ender som affald, men altid indgår i nye kredsløb. Dette er med til at nedsætte materialespild i forbindelse med op- og ombygning af pavillonløsninger yderligere og giver derved samtidigt en mindre belastning af miljøet.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078