23948sdkhjf

Her er villavejene med landets største huse

Nordsjælland dominerer listen over villavejene med landets største huse, men tre jyske byer er med i det fineste selskab, hvor der også er plads til en overraskelse helt i toppen
Hvis boligdrømmen primært handler om flest mulige kvadratmeter, gør man klogt i at indsnævre boligsøgningen til Nordsjælland. Her er der størst sandsynlighed for at finde en villa i den helt store skala, idet mange veje er voldsomt domineret af luksusvillaer i palæklassen.

En opgørelse fra boligsiden.dk viser, at Hambros Allé i Hellerup er den vej i landet, hvor husene gennemsnitligt er landets største.

På alleen, som også er en af landets allerdyreste adresser, er der opført 23 huse med et gennemsnitligt areal på 322 kvadratmeter – og det er altså nok til den absolutte topplacering.

Også Aarhus, Herning og Varde

- 10 ud af de 15 hjemlige veje med de gennemsnitligt største huse ligger nord for København, og fem af disse ligger i Hellerup – heriblandt Hambros Allé. Herudover sniger Svanemøllevej på Østerbro i København sig ind som nummer 9 med et gennemsnitligt areal på 272 kvadratmeter for de 21 villaer, der er på vejen, fortæller Birgit Daetz, som er kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.

Mens listen domineres af Nordsjælland, figurerer Jylland med tre veje i det fornemme selskab; øverst ligger Niels W. Gades vej i Havreballe Skov i den østlige del af Aarhus. Her er der opført 16 villaer på i gennemsnit 280 kvadratmeter. De to øvrige jyske veje, som er med på listen, er Skærgårdvej i Herning og Bjerget i Varde – begge steder er husene i gennemsnit på 266 kvm.

Tappernøje er nummer 2

Og så er der blevet plads til en vej, som nok overrasker flere steder.

- Det er Strandvejen i Tappernøje på Sydsjælland, som løber langs Præstø Fjord. Her er der 20 villaer med en gennemsnitsstørrelse på 321 kvadratmeter – det kvalificerer til en 2. plads på listen over danske veje med de største villaer, slutter Birgit Daetz.

tøtte

Se Top 15 over villaveje med de største huse
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078