23948sdkhjf

Barske borehamre på slankekur

Forbløffende så meget power der leveres af maskiner som vejer det samme som ca. 10 dåseøl
Producenterne af borehamre arbejder intenst på at reducere vægten uden at gå på kompromis med slagstyrken. Og det lykkes tilsyneladende.

Det er nemlig ikke altid det er vægten der i sig selv er afgørende – ofte er det fordelingen af vægten, som betyder om at borehammer er god at arbejde med eller ikke.

Mester Tidende har sammen med en række testhåndværkere kigget nærmere på fem kompakte 18 V akku-borehamre, som vægtmæssigt ligger i segmentet omkring 3,5 kg. Det gælder profesionelle akku- borehamre fra DeWalt, Bosch, AEG, Makita og Milwaukee. Borehammeren fra Bosch vejer blot 2,6 kg, mens de øvrige fire maskiner alle veje lige omkring 3,5 kg. – alle vejet med batteri.

- Det pudsige er, at selvom man faktisk sagtens kan mærke forskel, når man tager maskinerne i hånden, så er der sådan set ingen mærkbar forskel når man arbejder med de 5 maskiner, siger testhåndværkerne,og tilføjer, at vægtfordelingen på de enkelte maskiner i stor grad neutraliseres, når man arbejde med maskinen med begge hænder.

Skal man arbejde med maskinen med kun én hånd, ja, så kan man sagtens mærke, at maskinen fra Bosch er 1 kg. lettere, forklarer Mester Tidendes testhåndværkere.

Det er primært placeringen af batteriet, der er med til at give maskinerne perfekt balance. Også maskinen fra Makita, som ikke kan betegnes som en kompakt-maskine (den er testens længste) har perfekt balance og er rar at arbejde med, konstaterer håndværkerne.

Mester Tidendes testhåndværkere har testet følgende 18 V akku-borehamre:

• Bosch GBH 18V-LI Professional (2,6 kg)

• DeWalt DCH214L2 (3,4 kg)

• AEG BBH 18 Li (3,5 kg)

• Makita BHR202RFE (3,5 kg)

• Milwaukee HD18HX-32C (3,5)

Læs mere om Mester Tidendes test af borehamre
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08