23948sdkhjf

Kloakmestre: Aukens rotteplan er til rotterne

Ida Auken vil installere rottespærrer i landets kloakker, men det vil ikke nytte, siger Danske Kloakmestre.
Danske Kloakmestre bryder sig ikke om miljøminister Ida Aukens (SF) forslag om at installere rottespærrer i landets kloakker for at beskytte børnehaver, plejehjem, hospitaler og andre offentlige institutioner mod skadedyrene.

- Alle, der ved noget om emnet, er enige om, at det eneste, der rent faktisk vil rykke i bekæmpelsen af rotteproblemer, vil være renovering af offentlige kloakledninger og private stikledninger, siger kloakmester Anders Risager.

Han udtaler sig på vegne af foreningen, der mener, at spærrene vil få rotter til at søge mod private kloakker, hvorved problemet blot bliver flyttet et andet sted hen. Men ifølge Miljøministeriets beregninger er dette ikke tilfældet:

- Vores eksperter siger, at det her rent faktisk virker, og at der ikke vil komme flere rotter i de private kloakker.

- Når man gør livet mere besværligt for rotterne, vil rottebestanden også blive mindre, siger Torben Hansen, miljøordfører for Socialdemokraterne.

Ved at indføre rottespærrer spår Miljøministeriet, at der kan spares 27,3 millioner kroner om året på tilsyn med rotter i ejendomme. Men at fjerne penge fra dette område er risikabelt ifølge Anders Risager:

- At flytte bare det mindste fra dette område vil i realiteten betyde en afskaffelse af en i forvejen miserabel kommunal rottebekæmpelse, siger kloakmesteren.

Antallet af rotter er steget støt de seneste 20 år, hvilket medfører øget risiko for smitsomme sygdomme.

Gnavende rotter forårsager desuden omfattende ødelæggelser på kloaknet og bygninger.

Miljøministeriet vurderer, at skader fra rotter løber op i mellem 100 og 200 millioner kroner om året.

/ritzau/

Hør interview med kloakmester Anders Risager
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078