23948sdkhjf

Zink fremhæver maritimt look

Med Rheinzink som gennemgående tagbeklædning er det lykkedes at understrege et maritimt look på ny bolig ved Køge Bugt.
Når man som Charlotte Kjærsgaard og Niels Kjærgaard er aktive vinterbadere og elsker at mærke blodet rulle i årerne, er familiens nye hus i Karlslunde syd for København opfyldelsen af en drøm - stranden ligger lige udenfor havelågen.

- Vi var så heldige at få mulighed for at bygge med direkte adgang til strand og vand. Det er helt vidunderligt. Men den slags forpligter med hensyn til arkitektur, æstetik og håndværksmæssig kvalitet, synes vi. Så vi tog os god tid til at samle inspiration, kigge på bygningsdetaljer og finde en arkitekt, der kunne indfri vores ønsker og forventninger, fortæller Charlotte Kjærsgaard.

Valget faldt på arkitekt Mai-britt Hou-Vangsaae, og efter familiens anvisninger skabte hun en bolig med respekt for naboer, natur og hav. Kubistiske former og familiens kærlighed til det maritime miljø fornægter sig ikke. Stilen er lys, luftig og nordisk med stramme linjer, hvor der samtidig er blevet plads til bygningselementer, der læner sig mod vinden - som et skib med kurs mod eventyr.

Zink som naturligt valg

- Det stod klart tidligt i processen, at vi ville have et zinktag. Materialets rå og naturlige look matchede vores smag og husets udtryk. Huset får en visuel lethed. Tilfældigvis havde arkitekten selv et hus med et rigtig flot udført zinktag, så vi bad om at få samme håndværker på vores byggeri, forklarer Charlotte Kjærsgaard.

Alle tagflader, inddækninger, tagrender og nedløbsrør er udført i Rheinzink af firmaet Blikkenslagerne fra Gudme på Fyn. Det glæder indehaver Jesper Stub, at arkitekt og bygherre har været enige og konsekvente i deres valg af materiale:

- Rheinzink er et naturprodukt, der egner sig rigtig godt til bebyggelse i kystnære områder. Det er modstandsdygtigt over for vind og vejr og bliver bare flottere med årene. Hertil kommer, at zink har en "selvhelende" overflade, hvor småridser og fugleklatter forsvinder med tiden. Samtidig er Rheinzink nemt at arbejde med og giver os som håndværkere en række frihedsgrader og muligheder for at tilføre byggeriet spændende detaljer.

Blikkenslager Jesper Stub beskriver opgaven med huset i Karlslunde som lidt af et ønskejob:

- Vi blev involveret allerede i projekteringsfasen, så jeg har selv været med til at udforme projektbeskrivelsen sammen med ingeniør Henning Brinch Madsen. Det er en ideel situation, når man som mig går op i detaljer og stræber efter at levere det optimale hver gang. Jeg glæder mig blandt andet over niveauspringene på taget. Det har resulteret i flere løsningsdetaljer, end hvis det havde været to almindelige tagflader med en rygning. På samme måde har arkitekten valgt skjulte nedløbsrør.

Det giver facaden et roligt udseende. Jo, jeg er som håndværker ganske godt tilfreds, siger Jesper Stub fra Blikkenslagerne.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064