23948sdkhjf

Tysk firma advarer mod dansk solcelleaftale

Danmark bør revurdere solcelleforliget, mener tysk solcellefirma og henviser til erfaringer på det tyske marked
Den danske byggebranche har været kritisk mod den solcelleaftale, som blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget i sidste uge.

Og nu får byggebranchen støtte fra det nordtyske firma Energie aus Wind und Sonne (EWS), der har rettet en personlig henvendelse til danske folketingspolitikere for at få dem til at revurdere solcelleforliget.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad.

EWS har hovedkontor i Flensborg-forstaden Handewitt og har de seneste 25 år arbejdet med vedvarende energiløsninger, og beskæftiger 120 medarbejdere - herunder en afdeling rettet mod det danske marked.

Virksomheden peger bl.a. på, at den nye danske model kun vil fungere, hvis egetforbruget af solcellestrøm er mindst 65 pct., eller hvis anlægsprisen er på under 12.000 kr. pr. kWp inklusiv moms og montering.

KwP står for Kilo Watt Peak og er betegnelsen for den maksimale produktionskapacitet for et givent solcellepanel.

- Selvom den tyske solcelleindustri er meget effektiv, så kan vi ikke nå ned på de anlægspriser, som er forudsætningerne i den danske model. Et egetforbrug på 65 pct. er urealistisk, hvis målet er forsat solcelleudbygning frem mod 2020. I Tyskland ville man aldrig lave sådanne fem års planer, hvis det politiske fokus både er målstyring og budgetoptimering, fremhæver det tyske firma

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125