23948sdkhjf

TUN BYG: Klimainitiativer giver kongeligt håndtryk

Kronprins Frederik hædrer klimainitiativer på TUN BYG
Kronprins Frederik overrækker for anden gang Byggeriets Klima-, Energi- og Miljøpris til tre danske virksomheder, der har gjort en særlig indsats på klimaområdet

Når byggeriet uddeler sine tre klimapriser på TUN BYG 2012 i Fredericia Messecenter/MESSE C, kan prisvinderne se frem til en kongelig anerkendelse. For anden gang vil Kronprins Frederik nemlig overrække priserne til tre danske virksomheder, der i særlig grad har vist initiativ i forhold til klima- og energiløsninger.

Som protektor for det offentligt-private partnerskab Klimakonsortiet medvirker Kronprins Frederik til at styrke kendskabet til danske løsninger inden for energi, klimatilpasning og miljø både i Danmark og i udlandet. Senest var Kronprinsen i efteråret på et ugelangt eksportfremstød i Australien sammen med mere end 50 virksomheder for at promovere danske kompetencer i energieffektivitet og vedvarende energi under navnet "State of Green."

Adm. direktør Palle Thomsen fra Trælasthandlerunionen - TUN, der arrangerer byggeri-messen, ser frem til at byde Kronprinsen velkommen på TUN BYG 2012:

- Byggebranchen befinder sig i en vanskelig tid. Derfor er det vigtigt, at vi fortsætter med at tænke innovativt i forhold til klima- og energiforbedringer, da netop investeringer inden for klimaområdet kan være med til at sætte gang i væksten for byggeriet samt sikre danske virksomheder konkurrencefordele på det internationale marked.

Kronprins Frederik er en fantastisk ambassadør for danske klimaløsninger, og vi er både glade for og stolte over, at han med prisuddelingen vil være med til at bakke op og give et skulderklap til de virksomheder, der har gjort en særlig indsats på klima- og energiområdet, fremhæver Palle Thomsen.

Byggeriets klimapriser

De tre klimapriser går til udstillere, der kan dokumentere energieffektivitet og CO2-reduktion i fremstillingen eller anvendelsen af deres byggematerialer.

Bag klimapriserne står en lang række af byggeriets organisationer, herunder Klima- og Energiministeriet, Dansk Byggeri, Håndværksrådet, Bygherreforeningen, Akademisk Arkitektforening, Danske Arkitektvirksomheder, Konstruktørforeningen, Foreningen af Rådgivende Ingeniører-FRI, Dansk Indeklima Mærkning, PEFC, Statens Byggeforskningsinstitut (SBI) - Aalborg Universitet, DI Byggematerialer samt Trælasthandlerunionen - TUN. Organisationerne har indstillet 13 initiativer inden for byggematerialer og bygningsløsninger, som på forskellig vis har udmærket sig inden for områderne klima, energi og miljø.

De tre endelige prismodtagere bliver de virksomheder, som nomineringskomiteen vurderer til at have ydet en ganske særlig indsats inden for nedenstående områder:

Byggeriets Klimapris: Gives for dokumenteret markant nedsættelse af CO2-udslip ved anvendelse eller fremstilling af produktet/løsningen. Eller til en udstillervirksomhed, der yder en dokumenteret klimaindsats eller har iværksat en decideret klimastrategi.

Byggeriets Energipris: Gives til en udstiller, der har iværksat en effektiv energistrategi, alternativt til en producent, der har udviklet dokumenteret energibesparende bygningsdele og komponenter til byggeriet eller benytter alternativ/vedvarende energi i fremstillingen og/eller anvendelsen af komponenterne.

Byggeriets Miljøpris: Gives til en udstiller, der har iværksat en miljøstrategi og/eller en arbejdsmiljøstrategi. Alternativt gives prisen for dokumenteret bæredygtige produkter/løsninger, der reducerer miljøbelastningen eller bidrager til bedre indeklima eller bedre arbejdsmiljø.

Om TUN BYG 2012

• TUN BYG 2012 er Skandinaviens vigtigste byggevaremesse, som afholdes 13. til 16. marts 2012 i Fredericia Messecenter/MESSE C. Messen er åben alle dage kl. 10-17. Fagfolk har fri adgang mod registrering. Messen er ikke åben for private.

• De 300 førende leverandører, som fylder Fredericia Messecenter/MESSE C’s 30.000 kvadratmeter store udstillingsareal, vil på TUN BYG 2012 præsentere seneste nyt inden for effektive byggematerialer og -løsninger.

• Trælasthandlerunionen - TUN er brancheorganisation for både professionelle tømmerhandlere og for byggemarkeder, der henvender sig til private kunder. TUN’s medlemmer er således leverandører af byggematerialer til langt hovedparten af de danske bolig- og erhvervsbyggerier.

tøtte

Læs også: Stor fisk åbner TUN
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079