23948sdkhjf

Boligøkonomisk Videncenter klar til ny fem-årig periode

Videncentret har været en så stor succes, at Realdania nu viderefører Boligøkonomisk Videncenter frem til 2017
Boligøkonomisk Videncenter blev etableret af Realdania i 2009 som et treårigt projekt. Det skete, mens boligkrisen for alvor satte ind i løbet af 2008 med voldsomme prisfald og et stort dyk i omsætningen på boligmarkedet og i nybyggeriet af boliger. Videncentret har været en så stor succes, at Realdania nu viderefører Boligøkonomisk Videncenter frem til 2017.

Formålet med Boligøkonomisk Videncenter har været at kvalificere den boligøkonomiske debat, formidle information om boligmarkedets udvikling og styrke det faglige boligøkonomiske miljø. I forbindelse med oprettelsen blev det understreget, at videncentret skulle være fagligt, upartisk og neutralt. Videncentret blev placeret internt i Realdania, fordi man ønskede at afprøve synergier mellem videncentret og Realdanias øvrige aktiviteter.

Videncentret har et advisory board bestående af professor Torben M. Andersen, Århus Universitet, professor Christine Whitehead, London School of Economics og professor Peter Englund, Stockholm School of Economics, mens den daglige ledelse varetages af sekretariatschef Curt Liliegreen.

Større projekter

Realdanias adm. direktør Flemming Borreskov siger:

- Det er vores vurdering – som også underbygges af en evaluering ved eksterne konsulenter – at videncentret har opfyldt både det interne og de eksterne formål. På den baggrund har vi besluttet, at videncentret fortsætter de næste fem år. Vi giver på den måde centret de nødvendige rammer til at gennemføre større projekter med eksterne samarbejdspartnere, og til at rekruttere og fastholde medarbejdere med de særlige kvalifikationer, som kræves i et videncenter.

dviklingen i samfundsøkonomien og på boligmarkedet siden 2009 har vist, at det var en rigtig beslutning at sætte ind og gøre en særlig indsats på det boligøkonomiske område. Udviklingen har også vist, at vi dengang fandt den rigtige måde at organisere dette initiativ på, fastslår Flemming Borreskov.

I forbindelse med videreførelsen åbnes der mulighed for, at videncentret kan tage emner op indenfor andre dele af ejendoms- og byggeøkonomi end boligmarkedet.

I Boligøkonomisk Videncenter glæder sekretariatschef Curt Liliegreen sig over videreførelsen. Han påpeger:

- Med en femårig videreførelse har vi de rigtige rammer. De fleste af vore projekter har en tidsmæssig udstrækning på ét, to eller ligefrem tre år. Hvis vi skal kunne arbejde med den type af projekter, kræver det, at der er sikkerhed for, at centret eksisterer i et længere tidsrum. Det gør det også muligt for os at arbejde videre med resultaterne fra de enkelte projekter og omsætte dem til konkrete analyser

For eksempel har vi et projekt med det uafhængige forskningsinstitut DREAM, hvor de opbygger en model til at regne på den langsigtede boligefterspørgsel. Dette modelværktøj vil være færdigt medio 2012. Det kan herefter bruges til en lang række analyser. Ved at videreføre videncentret sikres det, at vi er til stede og kan anvende de værktøjer, som er blevet udviklet gennem de første år af centrets levetid, siger Curt Liliegreen.

Boligøkonomisk Videncenter fortsætter som et internt videncenter i Realdania for en femårig periode i 2013-2017.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078