23948sdkhjf

Lediges vilkår skal forbedres ved trepartsforhandlingerne

Besparelserne på dagpengeområdet har været for voldsomme, mener Teknisk Landsforbunds hovedbestyrelse, der forventer bedre vilkår for de ledige ved trepartsforhandlingerne.
Hos Teknisk Landsforbund er forventningen til de kommende trepartsforhandlinger, at en række af forringelserne på dagpengeområdet trækkes tilbage.

- Vores forventning er, at trepartsforhandlinger giver bedre vilkår for de ledige, der er i fare for at miste dagpengeretten. Navnlig beskæring af genoptjeningsretten til dagpenge er mildest talt dårlig timing set i lyset af den økonomiske krise, der har bidt sig fast, siger Gita Grüning, formand for Teknisk Landsforbund.

- Men først og fremmest skal der skabes flere arbejdspladser. Vi har stadig en høj arbejdsløshed, og der er pres på arbejdsmarkedet med mange langtidsledige, en førtidspensionsreform på vej samt udsigt til flere i seniorjob og løntilskud. Derfor har nye arbejdspladser højeste prioritet, siger Gita Grüning, der peger på, at retten til og mulighederne for efteruddannelse skal forbedres, så alle – uanset uddannelsesmæssig baggrund – reelt kan efteruddanne sig.

- Ved overenskomstforhandlingerne har fagbevægelsen strukket sig langt. Vi har vist samarbejdsvilje og vi har gjort vores til at vende den økonomiske situation. Derfor forventer vi også, at regeringen vil komme med samme store samarbejdsvilje, siger Gita Grüning, der ser jobsituationen som den største udfordring for regeringen.

Gita Grüning har været formand for Teknisk Landsforbund siden 2006 og sidder i LO’s Daglige Ledelse.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063