23948sdkhjf

Alt for få lærlinge på stort byggeprojekt

Københavns Kommune bryster sig af, at sociale klausuler har givet 55 nye lærlinge- og praktikpladser. Men det er bestemt ikke imponerede, mener Dansk Byggeri
- 55 lærlinge på et byggeprojekt til fire milliarder kroner. Det er et forholdsvist lille antal, som viser, at brugen af sociale klausuler er ren symbolpolitik, som politikerne bruger til at vise, at de gør noget. Men reelt har sociale klausuler kun en meget lille effekt, siger afdelingschef i Dansk Byggeri, Louise Pihl.

Dansk Byggeri har fra andre kommuner gode erfaringer med at indgå frivillige partnerskaber.

- Sociale klausuler er både bureaukratiske og ufleksible. Dansk Byggeri har i stedet lavet en frivillig partnerskabsaftale med fx Herlev Kommune, og bare et år efter var der oprettet 35 nye praktikpladser i kommunen. Og Herlevs størrelse taget i betragtning, så er det et ret flot resultat, siger Louise Pihl.

De frivillige partnerskaber, hvor kommunen og erhvervslivet arbejder sammen og af frivillighedens vej sikrer, at så mange lærlinge som muligt får en praktikplads, er på vej ind i flere kommuner:

- Vi er i øjeblikket i gang med at drøfte nye partnerskabsaftaler med 12 kommuner, og det forventer vi os rigtig meget af. Den fleksibilitet, der er i en partnerskabsaftale, får simpelthen flere til at turde ansætte en ekstra lærling, siger Louise Pihl.

I øjeblikket har Roskilde, Brøndby, Lyngby-Taarbæk, Høje-Taastrup og Herlev indgået frivillige Partnerskaber med Dansk Byggeri.

tøtte
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08