23948sdkhjf

Strid om lange logoer på korte varebiler

Varebiler var for korte til, at skiltemalet som aftalt kunne male 4 meter lange loger. Derfor fik bilerne kun 3 meter lange logoer
En landsdækkende pakkedistributør fra Kolding er i landsretten blevet dømt til at betale en skiltemaler fra Ranum 25.500 kroner for nogle logoer, der skulle påsættes firmaets varevogne. Dertil kommer sagsomkostninger på sammenlagt 6.300 kroner.

Det skriver Mester Tidende

Logoerne var mangelfulde, mente pakkefirmaet og holdt betalingen af skiltemalerens faktura tilbage. Og det fik ham til at gå til domstolene.

Pakkefirmaet var bl.a. utilfreds med, at skiltefirmaet på nogle af bilerne havde monteret tre-meters logoer, men det var fordi, nogle af pakkefirmaets biler simpelthen var for korte til logoer på fire

meter, som den oprindelige bestilling lød på.

Alligevel gav byretten pakkefirmaet delvis medhold ved at tilkende firmaet et skønsmæssigt afslag på 20 procent, hvilket svarer til 5.110 kroner. Så i byretten blev Kolding-virksomheden dømt til at betale 20.440 kroner, skriver Mester Tidende.

Den afgørelse faldt ikke i god jord hos pakkefirmaet, der appellerede til landsretten med krav om frifindelse mod betaling af 10.800 kroner, som virksomheden mente at skylde skiltemalerens firma.

Omvendt krævede skiltemaleren fuld betaling af fakturaen på 25.550 kroner. Dommerne i Vestre Landsret lægger vægt på, at et syn og skøn ikke har godtgjort, at monteringen af logoerne var mangelfuld, som pakkefirmaet ellers hævdede.

Dog tiltrædes det, at skiltefabrikken ved at montere tre-meter logoer på nogle af bilerne i stedet for fire-meters logoer har leveret en anden ydelse, end pakkefirmaet havde bestilt.

Men ud fra en samlet vurdering af sagen, finder dommerne imidlertid, at der ikke er grundlag for at meddele pakkefirmaet et forholdsmæssigt afslag.

Derfor får skiltefirmaet fuld betaling af fakturaen på 25.550 kroner plus de tilkendte 6.300 kroner i sagsomkostninger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094