23948sdkhjf

Slots- og Ejendomsstyrelsen modtager maler-hæder

Helsingør og Omegns Malerlaug uddeler sin Malerpris for tredie gang
De 34 funklende nye kanonhjul på Kronborgs Flagbastion stod i centrum, da Helsingør og Omegns Malerlaug primo september overrakte sin Malerpris for tredie gang. Prismodtageren var Slots- og Ejendomsstyrelsen, der “tilfulde" har levet op til intentionerne bag prisen, nemlig ønsket om at hædre den bygherre, der har udvist tillid til, at malermesteren har kunnet påtage sig det faglige ansvar for gennemførelsen af et stykke malearbejde. Malermesteren – i dette tilfælde Johannes Kattrup og hans medarbejdere – har haft til opgave at malebehandle de fine nye, håndfremstillede hjul.

- Den tid er forbi, da man ganske enkelt overlod det til den gode, den dygtige håndværker at løse nybygnings- og vedligeholdelsesopgaver. I dag skal vi tilstandsvurdere, kvalitetssikre og evaluere. Det koster penge. Penge, der kunne have været brugt til lige dén ekstra finish eller lige dén fine bygningsdetalje, indledte laugets oldermand, malermester Jacob Runge Olsen sin begrundelse.

- Når vi i bedømmelseskomitéen har fundet det relevant at hædre Slots- og Ejendomsstyrelsen for dette projekt, er det ikke fordi, opgaven har været specielt krævende eller særlig avanceret. Nej, vi lod os anspore af, hvor enkel denne proces har været. Vi har haft en bygherre, som kendte en malermester, han stolede på, og gav ham opgaven. Uden videre falbelader, uden behandlingsbeskrivelser, uden videre snak. Sådan bør det være, fastslog Jacob Runge Olsen.

Indstiftet i 2007

I bedømmelseskomitéen sidder foruden Helsingør og Omegns Malerlaugs bestyrelse tillige arkitekt, tidligere knyttet til Helsingør Kommunes Bevaringsafdeling, Per Godtfredsen.

Laugets Malerpris blev indstiftet i 2007 og er siden blevet overrakt Helsingør Kommune for moderniseringen af det gamle ting- og arresthus og til Helsingør Havn for istandsættelsen af de to karakteristiske indsejlingsfyr.

Prisen består af et diplom til hver af sagens parter samt et fad i glas udført af kunsthåndværkeren Louise Lagoni.

jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093