23948sdkhjf

Skorstene var inspirationskilde

Eventyret om Pedrera-lampen begyndte med en moderne designgenstand lavet til Gaudis bygning af samme navn. Under en renovering af bygningen reddede en arkitekt lampen op af skraldespanden, og Pedrera finder nu vej til det danske marked

Pedrera-lampen er designet af den spanske arkitekt Barba Corsini. I 1953 fik Barba Corsini til opgave at re-designe loftsrummene i Gaudi’s berømte bygning La Pedrera i Barcelona. Han udførte 13 unikke lejligheder.

Projektet inkluderede også udviklingen af lamper og møbler til lejlighederne, og Barba Corsini skulle ikke langt omkring for at få inspiration. Den fandt han ovenover loftlejlighederne i form af Gaudis cylinderformede skorstene. Med deres slanke, perforerede udseende, har skorstenene haft stor indflydelse på Pedrera-lampens design.

Med få enkle virkemidler er Pedrera-lampen, der er blevet omtalt som ’smuk skulpturel’ og ’diskret dekoration’, blevet til et unikt moderne designobjekt, der også udmærker sig ved sin funktionalitet. Pedrera har en indbygget lysdæmper, der kan tilpasses efter behov.

Det er firmaet Gubi, der er et innovativt dansk designfirma, der producerer Pedrera-lamperne foruden GUBI møbler og BESTLITE lamper.

Læs yderligere på www.gubi.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078