23948sdkhjf

Bedre indeklima på kontoret

1. Sørg for en behagelig temperatur: Den bedste måde at regulere temperaturen er med solafskærmning, velfungerende radiatorer og ventilationsanlæg.

2. Sørg for god placering: Tal med dine kolleger, og placer dem der er mest kuldeskær længst væk fra udluftningskanalerne. Modsat med dem der har det varmt.

3. Sørg for frisk luft: Hvis der er mekanisk ventilation og køling, så undgå at åbne vinduer, da styringen derved ikke kan kontrollere indeklimaet effektivt. Er der ikke installeret ventilation, så åben vinduer og døre så ofte som muligt, hvilket naturligvis kan være problematisk i forhold til udefra kommende støj samt kulde i vinterhalvåret. Åbne vinduer kan derudover også medvirke til at papirer blæser væk og udendørs støj kommer ind i bygningen. Har du brug for frisk luft, så tag 5 minutters pause og gå udenfor.

4. Sørg for et lavt støjniveau. Fokuser på et lavt støjniveau både i forhold til medarbejderne, men også i forhold til eksempelvis gummibeskyttere under borde og stole. Kontorerne skal renoveres med akustisk regulerende materialer. Sæt telefonens ringetoner på lav styrke og begræns brugen af særprægede ringetoner og –melodier. Tal dæmpet og gå evt. afsides.

5. Sørg for tilstrækkelig belysning: Reguler belysningen efter aktivitet. Prioriter altid dagslys højt.

6. Sørg for et rent lokale: Undgå støv og skidt i kontoret, da det påvirker indeklimaet enormt. Grundig daglig rengøring er absolut nødvendigt. Hold orden omkring og på dit skrivebord. Brug så vidt muligt arkiv eller fjernarkiv til de papirer, du ikke bruger dagligt. Aftal med din gruppe, at I én gang om ugen rydder op i papirbunkerne.

7. Sørg for at bevæge dig: Vær opmærksom på, om du har længerevarende stillesiddende arbejde. Det sænker nemlig stofskiftet og reducerer blodomløbet – og så fryser du. Arbejd stående, når det er muligt, gå frem for at ringe til en kollega og gå evt. en omvej til kantinen, når du skal til frokost.

8. Husk at drikke vand: Drik rigeligt med væske i løbet af dagen.

9. Styrk immunforsvaret: Vær udhvilet. Dyrk regelmæssigt motion. Spis sund og varieret. Alle tre ting styrker din krops immunforsvar.

10. Brug professionelle: Har du brug for hjælp i forbindelse med arbejdsmiljø og indeklima på kontoret, så kontakt en professionel arbejdsmiljørådgiver eller en evt. sikkerhedsrepræsentant på din arbejdsplads. Heller én gang for meget end én gang for lidt, da det er din velvære og livskvalitet, det drejer sig om.

Kilde: Rådgivningsvirksomheden ALECTIA A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078