23948sdkhjf

Skole forlænger grundforløb

VIA Erhvervsuddannelser i Horsens vil forbedre elevernes praktiksøgning med coaching og forberedelse til praktik
Situationen er vanskelig for mange elever på landets erhvervsuddannelser, for praktikpladserne hænger ikke ligefrem på træerne, og virksomhederne er mere strikse med at ansætte lærlinge.

For at forbedre elevernes praktiksøgning forlænger VIA Erhvervsuddannelser i Horsens derfor nu alle sine grundforløb fra de obligatoriske 20 uger til 25 uger for at give eleverne bedre mulighed for at skaffe en praktikplads.

Det er en del af den såkaldte karensperiode, uddannelsesinstitutionen, der er en del af VIA University College, inddrager.

Karensperioden er den to måneders periode efter grundforløbet, hvor eleverne aktivt skal søge en praktikplads. Men her indfører VIA Erhvervsuddannelser fire timers ugentlig undervisning i fem uger, hvor eleverne erhverver sig en række ekstra værktøjer til at finde en praktikplads.

Bedre fremtoning

Undervisningen vil være en slags coaching i forhold til selve praktiksøgningen samt generel forberedelse til praktikken.

- Nogle virksomheder er blevet betydelig mere opmærksomme på frafaldet blandt lærlinge, og derfor mere påpasselige med at ansætte en lærling. Derfor kan det også være svært for nogle elever at overbevise en virksomhed om, at den skal ansætte vedkommende, og der kan være nogle elever, som har brug for hjælp i forhold til deres fremtoning, når de søger praktikplads, siger forstander for VIA Erhvervsuddannelser Jens Høffner.

Han understreger, at VIA Erhvervsuddannelser allerede tidligt i grundforløbene gør en aktiv indsats i forhold til at få eleverne til at søge praktikplads, så det ikke først sker, når grundforløbet er slut.

- Vi har indopereret praktikpladssøgningen helt fra dag ét på uddannelserne, for det er vigtigt for eleverne, at det at søge en praktikplads er noget, man arbejder med hele tiden, pointerer Jens Høffner.

Signal til omgivelserne

Samtidig med et øget fokus på praktikforberedelsen, er uddannelsesinstitutioner, de lokale erhvervsråd samt Horsens og Hedensted kommuner gået sammen i en fælles indsats for at få flere virksomheder til at ansætte lærlinge.

Det sker blandt andet for at opfylde regeringens målsætning om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal have en uddannelse.

- Her signalerer skoler, erhvervsråd og kommuner, at de står sammen om at få flere praktikpladser, for skal vi have de rette kompetencer, skal der praktikpladser til. Samtidig er vi nødt til at vise forældrene, at uddannelser og virksomhederne tager det seriøst, når vi siger, at de unge skal tage en erhvervsuddannelse, siger Jens Høffner.

De ekstra fem ugers grundforløb berører ikke de elever, som allerede har en praktikplads, når de starter på grundforløbet. Grundforløbet for disse elever er fortsat på 20 uger.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08