Energivejlederuddannelse er en succes
Siden november sidste år har mere end 350 håndværkere uddannet sig som energivejledere, og ifølge Dansk Byggeri er flere på vej
Målet med uddannelsen er, at give boligejerne og ejere af mindre erhvervsbygninger adgang til håndværkere, der kan give en helhedsvurdering af, hvor det kan betale sig at sætte ind for at spare på energien i stedet for at kigge på enkelte komponenter eller bygningsdele hver for sig.
Ifølge direktør i Dansk Byggeri Michael H. Nielsen, der er én af initiativtagerne til uddannelsen, skyldes succesen at energivejlederuddannelsen er udbudt på det helt rigtige tidspunkt.
- Det er oppe i tiden at tænke energieffektivisering ind i de renoverings- og ombygningsopgaver boligejere foretager. Så når bygge- og installationsvirksomheder så flittigt tilmelder sig uddannelsen som energivejleder og får styrket deres kompetencer inden for energioptimering af bygninger, er det udtryk for at byggeerhvervet forventer stigende efterspørgsel inden for energirenovering og energieffektivisering af bygninger, siger Michael H. Nielsen.
Energivejlederne forsynes løbende med de nyeste energiløsninger fra Videncenter for energibesparelser i bygninger. Videncenteret har således netop udviklet en pakkeløsning, der kan anvendes i situationer hvor bygningsejere ønsker at udnytte den nye tilskudsordning til skrotning af udtjente oliefyr, hvor der kan lægges om til andre energiforsyningsformer og suppleres med vedvarende energiformer som jord- eller solvarme.
- Det er vigtigt med et godt overblik. Hvis man alligevel skal have skiftet sit tag, er det værd at overveje, om det er tid til at kombinere det med et solvarmeanlæg samtidig med, at loftet naturligvis isoleres op til nutidens standard. Lige så vigtigt er det, at alt arbejde udføres byggeteknisk korrekt, så der ikke opstår problemer med fugt eller råd i konstruktionerne. Og energivejlederne har netop den fagtekniske ballast og det nødvendige overblik, siger Michael H. Nielsen.
jfr
VIDENGRUNDLAG: Energivejlederuddannelsen er udviklet i tæt samarbejde mellem Teknologisk Institut, Dansk Byggeri, Tekniq og Energitjenesten og er bygget op omkring et kompendiemateriale og videngrundlag, der er skabt af Videncenter for energibesparelser i bygninger.