23948sdkhjf

Alt hvad der er værd at vide om vinduer

Vinduerne er husets øjne og øren, siger man. Det er derfor også naturligt, at de fleste gør sig mange tanker, når der skal købes nye vinduer – uanset om det er til et nyt hus eller fordi de gamle trænger til at blive skiftet.

Nu er der hjælp at hente. Den danske vinduesindustri har udsendt en lille bog med titlen "Værd at vide om vinduer". Heri gennemgår man systematisk - og med masser af illustrationer - alle de forhold, det kan være relevant at forholde sig til, hvis man overvejer at skifte vinduer eller købe nye.

Bogen er opbygget over en række temaer som f.eks. æstetik, indeklima, energi, miljø og pris. Som læser kan man så enten "nøjes" med at slå op under lige netop det emne, som er aktuelt her og nu, eller man kan naturligvis også læse bogen fra ende til anden. Hvert afsnit eller tema er delt i to, hvor højresiden introducerer og gennemgår selve emnet, mens venstresiden handler om konsekvenserne heraf.

Selvom det er VinduesIndustrien som har udgivet bogen, så er det ikke nogen reklametryksag, der lovpriser bestemte produkter eller mærker. Derimod skulle læsning af bogen gerne gøre det lettere at finde ud af, hvad det er man som forbruger skal prioritere i en given situation, og dernæst hvad det er man skal have fokus på, når man går på jagt blandt de over 60 danske vinduesproducenter.

I forordet til bogen skriver Finn Lauritzen, direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen, da bl.a. også: "VinduesIndustrien formidler viden om vinduers mange egenskaber, så forbrugere kan finde hjælp og vejledning til at efterspørge de løsninger, der netop imødekommer deres behov."

Finn Lauritzen lægger desuden vægt på, at bogen kan bidrage til, at flere boligejere kommer i gang med at udskifte eller forbedre gamle vinduer, "så energiforbruget kan reduceres væsentligt samtidig med, at boligejerne kan opnå en række andre fordele."

VinduesIndustrien har i forbindelse med udgivelsen oprettet en særlig hjemmeside – www.omvinduer.dk Her kan man gratis bladre i bogen eller man kan downloade den i sin helhed. Det er også muligt at bestille bogen via hjemmesiden eller ved henvendelse til VinduesIndustrien på tlf. 7220 1822. Bogen koster så kr. 28,- plus porto.

jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078