23948sdkhjf

På forkant med forventede energikrav

En dansk produktionsvirksomhed udviklet et lavenergivindue, der lever op til byggebranchens forventede energikrav for 2020
Det er forlængst bevist, at der er en målbar energibesparelse med lavenergivinduer, frem for almindelige vinduer. Så argumentet var til stede for at investere i fremtiden, da virksomheden, UnikFunkis, besluttede at udvikle det lavenergivindue, som nu er testet og godkendt af Teknologisk Institut.

Det energibesparende vindue består af 3-lags glas med varmkant og 140 mm. karm i en træ/alu-serie, kaldet Energi Plus. Serien omfatter både traditionelle vinduer, faste glaspartier samt terrassedøre og er udviklet i hensyn til både arkitektur og optimal funktion.

– Sidstnævnte er faktorer, som ikke tidligere har været mulige at forene, uden af gå på kompromis med energibesparelsen, udtaler Leif Pedersen, direktør hos UnikFunkis.

Serien fås i to typer, som adskiller sig med en klassisk- og en eksklusiv karm. Begge kan desuden monteres med stepglas og/eller persienne mellem glassene.

Den klassiske version af Energi Plus ser ud som almindelige vinduer i den generelle træ/alu-kategori og monteres i almindeligt murhul.

Derimod er den eksklusive version en nyhed med et lyst og let udtryk, udviklet i samarbejde med et internationalt anerkendt arkitektfirma. Dette vindue monteres direkte på facaden, hvilket gør det særligt egnet i forbindelse med udvendig isolering i en renoveringsproces. Fordelen er et stort glasareal, som tilfører byggeriet karakteristika og mere lys til rummene – uanset byggeprojektets art.

jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094