Ordblindhed ingen hindring
God forberedelse er 17-årige Lau Holst Hoffbecks opskrift på at være godt med i undervisningen på tømreruddannelsen
- Jeg læser de samme bøger som de andre på holdet. Hvis der er noget, jeg ikke forstår, kan jeg få svar på mine spørgsmål, når jeg kommer til timerne, fortæller Lau, der bor i Haderslev. Lau er godt i gang med sin tømreruddannelse ved EUC Syd og har sikret sig en eftertragtet læreplads ved Reinold Jørgensen Tømrer- og Snedkerforretning, hvor han startede i april 2008. Inden da var han stik-i-rend-dreng i firmaet, men en dag spurgte tømrermesteren, om han havde lyst til at komme i lære som tømrer, og det havde han i høj grad.
Om den teoretiske undervisning som ordblind forklarer Lau:
- Det har været positivt at komme på EUC Syd. Lærerne var hurtige til at skaffe mig det udstyr, som jeg skulle bruge i undervisningen. Jeg forstår bare ikke, at de ikke havde fået at vide på forhånd, at jeg er ordblind, for det er da ingen hemmelighed. Bøgerne skulle scannes, før jeg kunne komme i gang og være med i undervisningen. Hvis jeg ikke forbereder mig hjemmefra, har jeg svært ved at følge med i undervisningen i klassen.
- Når jeg er færdig som tømrer, har jeg tænkt mig at læse videre som ingeniør. Det kræver, at jeg først gennemfører en HF med fag på bestemte niveauer. Jeg tror, det er en stor fordel at være uddannet som håndværker først, for så ved jeg, hvad de snakker om på arbejdspladserne, siger Lau, der netop er kommet hjem fra Finland, hvor han har været på udviklingsophold i tre uger.
Tømrermester Bo Jørgensen, der er indehaver af tømrerfirmaet Reinold Jørgensen fortæller, at Lau er en dygtig og engageret lærling:
- Det er ikke første gang, vi har ansat en lærling, der er ordblind og det er heller ikke sidste gang. Vi havde en lærling for et par år siden, som nu er ansat som svend hos os. For os er ordblindhed ikke noget problem, når man som Lau selv er åben om det, for så kan vi støtte, hvor han har brug for det, siger Bo Jørgensen.