23948sdkhjf

Offensiv skal skaffe flere gulvlærlinge

Gulvskolerne i Viborg og Herlev kaster sig nu ud i en fælles offensiv for at øge antallet af lærlingepladser i de danske gulvvirksomheder
Det er på høje tid at denne offensiv sættes ind, vurderes det, hvis man nogensinde skal kunne tælle de 80 nyslåede gulvlæggere, der hvert år bør tage svendeprøven, hvis Gulvbranchen herhjemme skal være selvforsynende med nye kræfter.

- Vi ved, behovet melder sig med fuld styrke, når konjunkturerne igen vender, måske indenfor to-tre år, vurderer faglærer Henning Haslev, Viborg, og Klaus Mønster, faglærer på Gulvskolen i Herlev tilføjer:

- Mange ældre mestre i Gulvbranchen er på vej på pension, men det er op ad bakke at etablere praktikpladser i en lavkonjunktur.

Skolerne har indgået aftale med to af Gulvbranchens kendteste ansigter, faglærer Mogens Rasmussen fra Gulvskolen i Viborg og fhv. chefkonsulent i Gulvbranchen, Mogens Lynggaard med ansvar for Danmark øst for Storebælt. De to tager på turné med det ene formål at støve nye lærepladser op til unge gulvelever.

I øst har Mogens Lynggaard allerede noteret sig de første fem tilbud blandt i alt 34 mulige gulvvirksomheder, mens andre 15 måske senere kommer på banen.

I Jylland bemærker Mogens Rasmussen, at der tages vel imod ham, når han banker på døren.

- Målsætningen er, at vi hvert år skal øge optagelsen af nye elever på Gulvskolen, så vi til sidst uddanner de 56, der er målet i Viborg, lyder det fra faglærer på Mercantecs Gulvskole, Henning Haslev.

Der skal handles nu

Det er nu, Gulvskolerne skal handle, for mens kriseramte tømrer - og snedkerfagene reber sejl og lukker lærlingepladser, vokser udbuddet af unge uddannelsessøgende indenfor håndværksfagene, så der er et godt og rigeligt udvalg af unge gulvkandidater lige nu, vurderer Klaus Mønster, Gulvskolen på KTS i Herlev.

- Gulvskolernes opsøgende virksomhed hos mestre og på de tekniske uddannelser for at skaffe nye elever og flere lærepladser er det helt rigtige skridt at tage lige nu.

Sådan siger formanden for gulvfagets arbejdsgiverforening, Michael Kristensen, Gulvsektionen. Han glæder sig over de kontante tiltag, der skal skaffe nye og unge hænder til Gulvbranchen, og han tilføjer:

- I de tilfælde, hvor en mindre virksomhed synes, en lærling kan være lidt for stor en opgave, så kan flere mindre mestre gå sammen om at gennemføre uddannelsesforløbet. Vi kalder det en split-elev. Det er en udmærket mulighed i en branche som vores med mange små virksomheder.

Formanden tilføjer, at virksomheden ofte bliver så glad for sin lærling, at han eller hun forbliver i pladsen gennem hele forløbet. Det er netop sket hos Michael Kristensens egen virksomhed, BT Gulve i Fredericia.

- Og det er netop det fine. For uanset om flere deles om ansvaret eller en enkelt står for hele forløbet, så får eleven sin uddannelse. Og det er det, der er målet, pointerer Michael Kristensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08