23948sdkhjf

Krisen set i gulvperspektiv

Dansk Byggeri opfordrer den offentlige sektor til at sætte både renoveringsopgaver og nybyggeri i gang hurtigst muligt
- Vi håber i gulvbranchen, at vi med den igangværende finanskrise efterhånden har nået bunden, og at vi stille og roligt kan bevæge os opad igen. Men der er ingen tvivl om, at vore medlemmer generelt har været i gang med at trimme deres virksomhed til den ordremasse, der er. Der er både firmaer, som har sendt medarbejderne på arbejdsfordeling og afspadsering samt opfordret dem til at afvikle ferietilgodehavende. Det er klart, at man gør alt, hvad der er muligt for at holde på gode medarbejdere, men samtidig må man altså tilpasse sig på alle niveauer.

Sådan kommenterer formanden for Gulvbranchen i Dansk Byggeri, Michael Kristensen, afmatningen set i gulvperspektiv, men ser han også signaler på, at tingene er begyndt at lysne?

- Min fornemmelse er, at vi ikke vil se nogen vending i indeværende år, men at vi kan håbe på en bedring i starten af det ny år, og at ikke mindst det offentlige - kommuner, regioner og staten vil begynde at sende noget mere arbejde ud. Desuden må vi håbe på, at der også kommer nogen stabilisering på privatmarkedet, og at der generelt opstår større lyst til at lægge nogle flere gulve igen, lyder det fra Michael Kristensen.

Dansk Byggeri opfordrer i øvrigt den offentlige sektor til at sætte både renoveringsopgaver og nybyggeri i gang hurtigst muligt:

- Gør det, mens der er god tid og undgå flaskehalsene, siger økonomisk konsulent i Dansk Byggeri Andreas Fernstrøm.

Han lægger ikke skjul på, at udviklingen for danske gulvvirksomheder ikke ser alt for lys ud, fordi efterspørgslen forventes at ville fortsætte med at falde i mindst et år endnu, måske to. Økonomerne forudser et fald i udviklingen så stort, at nøgletallene lander under 2004-niveauet, inden højkonjunkturen for alvor satte ind.

Nybyggeriet og byggeriet vedrørende hovedreparationer, hvor gulvvirksomheder typisk har vigtige omsætnings andele, faldt fra en 2007-produktionsværdi på 130 mia. kr. til en forventet værdi på 99 mia. kr. i 2010. I 2004 var niveauet 102 mia. kr.

- Når først tilbageslaget er sat ind, kommer det med samme styrke og hastighed som opturen, pointerer Andreas Fernstrøm og tilføjer:

- Gulvbranchens virksomheder kan bruge tiden på at øve sig på at blive mere produktive. Den disciplin skal tilegnes i mindre travle tider; så vil Gulvbranchens medlemmer være beredt og styrket, når tempoet igen tager fart.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063