23948sdkhjf

Bygningssagkyndige slettet fra hjemmeside

Næsten halvdelen fjernet fra branche-hjemmeside, da de har overskredet certificeringsdeadline
Næsten halvdelen af medlemmerne af de bygningssagkyndiges brancheforening er blevet fjernet fra foreningens hjemmeside.

Hvis man gennemgår listen, er der 121 medlemsvirksomheder, men reelt har BfBE (Brancheforeningen for Bygningssagkyndige og Energikonsulenter) 214 medlemmer.

Det vil sige, at 93 ikke er fundet værdige til at være på den officielle medlemsliste.

Ifølge brancheforeningens direktør, Torben Kaas, er forklaringen, at de 93 ikke har overholdt foreningens deadline for at blive ISO-9001 certificeret.

Kravet var, at alle medlemmer skulle være certificeret inden 1. juli i år. Men Torben Kaas er fortrøstningsfuld og forventer, at næsten alle de resterende kommer med i løbet af få måneder.

Ambitiøs plan

Baggrunden for hele ISO 9001-operationen skyldes ifølge Torben Kaas primært to ting.

Per 1. maj 2011 kræver staten certificering af de firmaer, der uddeler energimærker. Og dernæst mener BfBE, at hele området vil få et brugbart redskab til kvalitetssikring med ISO-certificering.

Organisationen kræver, at certificeringen gælder både inden for energimærkning og tilstandsrapporter

- For os handler det om, at få alle vores medlemmer med, så ISO 9001 bliver et redskab, som konstant kan sikre hele området. På den måde er vi med til at kvalitetssikre vores område, siger Torben Kaas til Mester Tidende.

Direktøren ser meget lyst på fremtiden, og han er sikker på, at de resterende medlemmer nok skal komme i løbet af efteråret.

Flere medlemmer har haft problemer med at skaffe certificeringen, da det er en udgift, og så kræves der et vist antal gennemførte tilstandsrapporter.

Rigtig mange bygningssagkyndige har, som Mester Tidende tidligere har beskrevet, store problemer med at få noget at lave.

I første halvdel af 2010 fik 139 beskikkede bygningsagkyndige ud af 602 i hele landet ikke en eneste opgave, mens der var få, der fik rigtig mange eftersyn.

To personer har således klaret mellem 300 og 400 huseftersyn hver på seks måneder.

Og de 121 medlemsvirksomheder i BfBE, der er certificerede, står da også for i alt 79 procent af de tilstandsrapporter og små energimærker, som medlemmer i alt udfører.

Men Torben Kaas tror alligevel på, at næsten alle de resterende bliver certificeret.

- Jeg ved, at rigtig mange er på trapperne, så det skal nok komme. IS0 9001 er vejen frem, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078