23948sdkhjf

Tagentreprenør i grøn medvind

Icopal lancerede en række nye, grønne løsninger i foråret, og nu får koncernens danske tagentreprenørvirksomhed – Icopal Entreprise a/s - en betydelig mængde henvendelser fra såvel private som offentlige myndigheder
Der er meget stor opmærksomhed på tagets funktionelle muligheder i forhold til at gavne miljøet. Derfor har Icopal Entreprise - som Danmarks største og landsdækkende tagentreprenørvirksomhed - nu meget travlt med at præsentere de mange grønne muligheder ved renovering eller nyetablering af tagflader.

Spar mange penge på opvarmning

Slots- og Ejendomsstyrelsen er blandt de mange kunder, der har vist stor interesse for Icopals nyudviklede energitag, som Icopal Entreprise bl.a. har monteret på en politistation i Frederikshavn. Energitaget er et alternativ til luft- og jordvarmepumpeanlæg, og det er omtrent lige så effektivt. Det reducerer udgiften til opvarmning betydeligt og nedsætter desuden forureningen af NOx og udslip af CO2 med op til 40 procent i forhold til opvarmning med olie, gas eller el. Det har medført, at Icopal Entreprise nu er involveret i en række større projekter, hvor energitaget indgår.

Alle kan bidrage til et bedre miljø

Den nye, intelligente Noxite tagpap, der udnytter den femte facade til at rense luften for skadelige partikler fra udstødningsgasser, er ved at få det helt store gennembrud i Europa. Ifølge Icopal kan den nye belægning neutralisere mange af de skadelige NOx-partikler, der udledes fra bilernes udstødning. Interessen for denne løsning spænder fra private husejere, der vil bidrage til nærmiljøet, til store virksomheder og offentlige bygherrer, der på en enkel måde kan spare omgivelserne for mange af de skadelige partikler, som de måtte udlede f.eks. ved forbrænding mv. Icopal Entreprise forventer i den kommende tid at installere adskillige store tagbelægninger med Noxite tagpap, bl.a. i forbindelse med renovering og opførelse af firmadomiciler.

Et levende tag skåner miljøet

Endelig er der Icopals grønne tagløsning, IcoMoss, der oplever stor opmærksomhed, da det er en nem og økonomisk vej til en grøn tagløsning med mange åbenlyse fordele. IcoMoss binder eksempelvis forureningspartikler og aflaster kloakeringssystemet omkring bygningen ved langsomt at afgive vand under tunge regnskyl. Mosset er kønt og levende, og dæmper temperatursvingninger og støj. Dette grønne tag er et meget let system i forhold til andre grønne tage - både vægt- og omkostningsmæssigt. Også dette produkt har vist sig at have mange tilhængere, og Icopal Entreprise har mange henvendelser på netop denne type "bevokset tag". De kommende projekter, som Icopal Entreprise arbejder på, er lige fra små opgaver for husejere til store produktionshaller og prestigebyggerier.

Lovende fremtid

- Det er helt forrygende, udtaler adm. direktør Søren Drewsen.

- Til trods for lav aktivitet i byggeriet er interessen for miljøvenlige løsninger kolossal, og det viser, at vi har ramt plet med vores grønne profil. Vi har investeret i ekstra salgsressourcer til dette område for professionelt at kunne besvare og behandle kundehenvendelserne. Det er jo almindeligt kendt, at der i denne tid er meget fokus på priser og omkostningsbesparelser – og så er det opløftende, at vi sammen med vores kunder konstruktivt også kan drøfte tagets mange miljøvenlige muligheder, siger Søren Drewsen, der forventer at Icopal Entreprises omsætning inden for miljøvenlige løsninger vil mangedobles de kommende år.

jfr

Icopal Entreprise a/s

Icopal Entreprise er Danmarks største, landsdækkende tagentreprenørvirksomhed. Virksomheden er en del af Icopal-koncernen, der omsætter for kr. 8,5 milliarder og har mere end 3.500 ansatte på 90 kontorer i Europa, USA og Asien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078