23948sdkhjf

Flowerpower er ikke nok

Skatteminister Troels Lund Poulsen var end ikke født, da hippierne i San Francisco med flowerpower ville forbedre verden. Men måske er der et par af de lidt ældre medlemmer af Venstres folketingsgruppe, der har hvisket ham noget i ørerne om blomsternes magt, hvorefter han drager ud i det ganske land og vil kæmpe mod det sorte arbejde ved hjælp af hippiernes gamle "våben".

Mester Tidende er ikke i tvivl om, at Troels Lund Poulsen har den bedste vilje til ikke at true danskerne med bål og brand, men det ville være noget lettere, hvis han ville gøre brug af andres erfaringer med kampen mod sort arbejde. Vel at mærke erfaringer der virker efter hensigten og skaber et ekstra provenu til statskassen.

Dansk Byggeri har udarbejdet et spændende oplæg til en dansk version af en svensk ordning. Det er et oplæg, som bør tages meget alvorligt på Christiansborg, et oplæg der bruger gulerod og ikke pisk i forsøget på at hente flere penge i statskassen og bekæmpe det sorte arbejde.

Det er blåøjet at tro, at man ved at true med sanktioner mod køberne af det sorte arbejde kan opnå det samme, som det, dansk Byggeri lægger op til. Det vigtige i denne sag er nemlig at påvirke borgernes holdning, ikke bare moralsk, men også økonomisk. Hvis forskellen økonomisk på at få udført et arbejde sort eller hvidt er så lille, at den knap er til at få øje på, så vil danskerne naturligvis gøre brug af det hvide arbejde, der samtidig via eksempelvis garantiordninger skaber sikkerhed for, at tingene fungerer efter hensigten.

Dansk Byggeris forslag lider imidlertid af den mangel, at den holder andre former for privat service end håndværkerydelser ude af ordningen. Det betyder, at eksempelvis rengøring, børnepasning og havearbejde, områder der traditionelt indeholder store mængder af sort arbejde, fortsat vil blive en del af det sorte marked. Det er uhensigtsmæssigt, og i stedet for at kunne samle de danske erhvervsorganisationer om et udspil til politikerne, vil det skabe splid. Det er bare for dumt.

Dansk Byggeri bør derfor hurtigst muligt tage kontakt til andre relevante erhvervsorganisationer med henblik på at udarbejde et samlet udspil, som politikerne næsten ikke kan sige nej til.

Det vil være til gavn for virksomhederne, for borgerne og så sandelig også statskassen. Det er vist det, man på nutidsdansk kalder en "win-win situation". Og det er vel ikke så ringe endda.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.07