23948sdkhjf

Dyrt men dejligt

Omfattende tag- og vinduesrenovering sluger halvdelen af hele entreprisesummen til totalinddækning
- Det har jeg ikke prøvet før, siger tømrer- og snedkermester Gert Thyssen, indehaver af Gånsager Tømrer- og Snedkerforretning med ca. 40 ansatte ved Skærbæk i Sønderjylland.

Meget har han prøvet gennem de foreløbig 32 år, han har drevet firmaet, men det han ikke har prøvet før, er at gennemføre en omfattende bygningsrenovering på to store bygninger ejet af Slots- og Ejendomsstyrelsen, og hvor opsætning af stillads og totalinddækning med presenning udgør næsten halvdelen af hele entreprisesummen.

Gert Thyssen har tidligere udført renoveringsopgaver for Slots- og Ejendomsstyrelsen, og det var årsagen til, at han blev inviteret til at give tilbud på en totalentreprise i forbindelse med renovering af det store gamle bygningskompleks med politigården på Gammelting 3 i Haderslev.

Tømrermesteren fra Skærbæk tog udfordringen op og fik regnet den rigtige pris ud, således at han vandt totalentreprisen, der løber op i flere mio. kr., og først på sommeren gik forberedelserne i gang, og da det er normal procedure for bygherren, Slots- og Ejendomsstyrelsen at pakke hele bygningen ind i stillads og presenning, når der skal lægges nyt tag – også selv om det ikke er vinter - indgik Gert Thyssen en aftale med en tidligere samarbejdspartner, BJ Stillads i Aabenraa. Firmaet leverede og monterede det store stillads, samtidig med at tømrerne så småt gik i gang med forberedelserne på bygningen. Det tog cirka tre uger at montere stillads og det hele.

- Udgiften til stillads og inddækning er meget høj, så det gælder om at være effektiv og få udført opgaverne i en fart, for udgiften afhænger af lejeperioden, siger Gert Thyssen til Mester Tidende.

Dyrt men dejligt

Han kalder totalinddækning for en god men rimeligt dyr metode ved større renoveringsopgaver: Stilladset er monteret forneden med plader og døre, som holdes aflåst uden for arbejdstid, så uvedkommende ikke kan komme op på stilladset. Ellers består det gode i, at "pakken" beskytter både mandskab og materialer mod at falde ned på fortovet. De mange mennesker som passerer ind og ud af politigården døgnet rundt risikerer ikke at få noget i hovedet. Inddækningen giver en god arbejdsgang for de tømrere og murere, som skal arbejde på stilladset, da arbejdet kan udføres kontinuerligt uafhængigt af vejrliget. Til gengæld har tømrerne svedt godt og grundigt på stilladset i de varme uger i juli, forsikrer tømrermesteren.

Der er tale om en omfattende tag- og vinduesrenovering. Det gamle tag nedtages, og kviste og ovenlys fjernes. Spærene renoveres og oprettes. Der lægtes og oplægges nyt traditionelt dansk tegltag med henmurede rygninger og valme. Kviste erstattes med nye Velux-vinduer. Gesimse opmures og murværket renoveres, og der opmures i gavlene. Nye tagrender og nedløb monteres. Desuden skal bygningen efterisoleres i tagetagen og i loftskonstruktionen. Alle døre og 132 vinduer skal renoveres og males. Kun enkelte af de mange vinduer er så ringe, at de ikke kan renoveres, men de fleste udbedres på stedet eller kommer en tur hjem på værkstedet for at blive eftergået med henblik på udskiftning af lodposter og rammer, fortæller tømrermesteren, som tilføjer, at bygningerne er i brug under hele renoveringen.

Mange l andmandskunder

Gånsager Tømrer- og Snedkerforretning har mellem fire og seks tømrere beskæftiget med renoveringsopgaven, der ventes afsluttet til september.

Virksomheden har siden etableringen i 1978 udført opgaver for både private kunder, landmandskunder, industrikunder og offentlige myndigheder. Virkeområdet udgøres af Syd- og Sønderjylland samt Vestfyn.

- Vi bor på landet og er som følge deraf meget alsidige og udfører alle typer af opgaver – ikke mindst for landmandskunder, bl.a. opførelse af staldanlæg til kreaturer og grise, siger Gert Thyssen.

Ud af de cirka 40 ansatte er der seks mand på kontoret. Firmaet har ca. 2.000 m2 værksted, lager og kontorbygning, og på snedkerværkstedet udføres alle former for værkstedsarbejde. På maskinsiden råder firmaet over bl.a. 17 lifte op til 22 meters arbejdshøjde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094