23948sdkhjf

System letter behandling

I denne måned bliver det lettere for virksomheder at få refusion af syge- og barselsdagpenge
Nu kan virksomhederne benytte sig af en digital postkasse på Virk.dk, når de skal anmelde og anmode om refusion af syge- og barselsdagpenge fra det offentlige.

I dag, den 23. august lanceres den digitale postkasse, som afløser papirblanketter og den nuværende løsning, der afskaffes med tiden. Løsningen er gratis at anvende for virksomhederne, og adgangen opnås ved anvendelse af en digital signatur.

- Den nye samlede digitale model - NemRefusion - er opbygget således, at mange oplysninger er udfyldt på forhånd. Virksomheden skal kun udfylde få ting, idet der på forhånd ligger en række valideringer i systemet, og dermed minimeres fejl og mangler i indberetninger, der let og enkelt sendes af sted, med et tryk på send-knappen. Det gør systemet mere effektivt og sikkert, siger projektchef Jørn Jensen fra Dansk Byggeri.

Intelligent system

NemRefusion er et intelligent system, der forbinder virksomhederne med kommunerne, og dermed kan de fælles arbejdsgange optimeres. Med større validitet i de indberettede data kan kommunerne hurtigere stille refusionen til rådighed for virksomhederne.

Den nye løsning åbner ligeledes mulighed for, at indberetninger kan finde sted direkte gennem virksomhedens løn-, fraværs- eller personalesystem, for eksempel hvis virksomheden anvender et lønservicebureau i forbindelse med løn- og fraværsadministrationen.

Digital kommunikation

Den nye NemRefusion er en del af realiseringen af de fællesoffentlige digitale 2012-mål om, at al relevant kommunikation mellem virksomheder og myndigheder skal foregå digitalt. Med et område med 1,7 mio. blanketter om året og udbetalinger i størrelsesorden 24 mia. kr. pr. år, så har man taget fat i et område med stort potentiale for forbedringer gennem digitalisering.

- I Dansk Byggeri arbejder vi aktivt for at lette virksomhedernes administrative byrder, og jeg er sikker på, at NemRefusion er et skridt i den rigtige retning, slutter Jørn Jensen.cbp
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094