23948sdkhjf

En mand og hans maskine

På denne måneds byggeplads går alting stille og roligt. Det ser ikke ud som om der er fart på, men det skyldes nu nok folkenes rutine. Begge to har prøvet det før, også sammen. I sidste måned var de med til at fjerne en større motorvejsbro i Bagsværd. Da gik det stærkt, mange folk, mange maskiner, mange tusinde tons og ganske få dage
Opgaven her er ikke af de største, men den skal jo også løses. Man startede op 14 dage før mit besøg, og skal være færdige 14 dage efter. Så er 1.200 kvadratmeter lagerhal fra den billigste skuffe forhåbentlig fjernet. Bagefter skal hele området der omfatter mange flere grunde, udvikles til et uddannelsesmiljø, suppleret med liberale erhverv og boliger.

Opgaven

Opgaven går ud på at fjerne 1.200 kvadratmeter lagerhal. Den blev senest anvendt af IDE Møbler som har en butik længere henne ad Carlsbergvej. Det er en standard hal opført på billigst mulige måde. Stålspær, pandeplader, isolering og dampspærre. Ingen beklædning, og kørefliser som gulv. Der var også et indskudt dæk af letbeton, lagt på træspær. De sidste stumper af dækket blev fjernet mens jeg var der. I det hele taget en let nedrivning, også uden forureninger. Så bare man får sorteret i de rigtige fraktioner går det som smurt. Der skal sorteres i isolering, træ, beton og jern, i alt måske 30 læs til bortkørsel.

Erling

Erling Rasmussen er formand og maskinfører på pladsen. Han har håndmand Dorthe og den store Caterpillar 330 at holde styr på. Dorthe har han med på mange opgaver før, og Caterpillaren, eller dens forgængere har han styret i 25 år, så det kører vist bare for ham. I alle årene har han kørt uden uheld.

Dorthe

Dorthe har ofte været sammen med Erling på nedrivningspladser, så der er heller ingen ben i opgaven for hende. Hun vandrer rundt om maskinen, passer på hvor Erling kører og flytter tingene ind så de er lette at få fat på for grabben. Et enkelt bræt eller lidt isolering smider hun til tider selv op i containerne, selvom Erling lige så ofte løfter sådanne småting op med den store grab. Det kører vist også bare for hende.

Caterpillar

Den 37 Tons tunge Caterpillar 330 kører også bare. De 225 hestekræfter sluger et par hundrede liter diesel på en arbejdsdag, der skiftes mellem nedrivningsgrabben og en betonknuser.

Pladsen

Hele grunden, også inde i hallen er belagt med SF-sten, så man parkerer bare på den tidligere forplads. Her er også stillet et skur op, med toilet og spisefaciliteter, og en brændstofdunk. En gang i mellem kommer en lastbil og henter en container, og meget mere sker der ikke. På den ene side farer lokaltogene ud i det Nordsjællandske landskab, og på de tre andre sider har BaneDanmark lige nu indrettet depotplads for det store skinnerenoveringsprojekt der har stoppet S-togene i sommerferien.

Sikkerhedsarbejdet styres af Erling efter samtale med hovedkontoret, og efter rutine. Arbejdstilsynet har ikke været her, og der er vist heller ikke noget at komme efter, så vidt jeg kan se. Der har ikke været uheld. Arbejdstiden er fra 7:00 – 15:30.

De medvirker

Ejer Freja Ejendomme, Statens Ejendomssalg A/S

Entreprenør Preben Hockerup, Haslev.

Medarbejdere Maskinfører Erling Rasmussen

Håndmand Dorthe
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067