23948sdkhjf

Førsteholdet baner vejen for flere

EUD-HTX uddannelsen er en kombination af en erhvervsuddannelse og en gymnasial uddannelse. Uddannelsen er indtil videre en forsøgsuddannelse, hvor det allerførste hold netop er startet.
Uddannelsen varer 5 år og 2 måneder. Der bliver i første omgang mulighed for at kombinere uddannelserne anlægsstruktør, bygningsstruktør og tømrer med den gymnasiale uddannelse. Uddannelserne indeholder et grundforløb på under 1 år, 2 praktikperioder af ca. 1 års varighed og 2 skoleophold af omkring 1 års varighed. Uddannelsen afsluttes med en svendeprøve, dvs. at lærlingene både får en gymnasial uddannelse og et svendebrev inden for det valgte fag.

Uddannelsen foregår på normal lønnet lærlingekontrakt, hvilket vil sige, at eleverne er lønnede under hele uddannelsen. De første fire år af uddannelsen aflønnes eleven/lærlingen efter aftale om lærlingelønninger. På det sidste år og to måneder af uddannelsen aflønnes der med mindstelønssatsen. For virksomhederne vil der være mulighed for at få AER-tilskud under skoleopholdene.

cmn
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079