23948sdkhjf

Krav om effektiv mærkning

TEKNIQ vil gøre energimærkningen mere anvendelig for kommunerne
En ny rapport fra Kommunernes Landsforening viser, at kun 30 procent af kommunerne har fuldført energimærkningen af deres bygninger på trods af, at den seneste frist var i juli 2009. Derfor foreslår brancheorganisationen TEKNIQ nu, at energimærkningen af offentlige bygninger følges op af energiledelse.

- Energiledelsen skal sikre, at forslagene i energimærket bliver gennemført, mener den administrerende direktør i brancheorganisationen TEKNIQ, Niels Jørgen Hansen.

- Energiledelse kræver efter vores opfattelse en driftsansvarlig, en udarbejdelse af en driftsplan for de fælles installationer i kommunerne, en oversigt over besparelsesforslag, der skal gennemføres, en tidsplan for implementering af forslagene og en jævnlig gennemgang af bygningen for at finde energibesparelser.

Niels Jørgen Hansen gør samtidig opmærksom på, at energiledelsen bør følges op med individuel måling af varme- og elektricitetsforbruget i hver enkelt bygning samt registrering, synliggørelse og jævnlig analyse af forbruget.

Helt så slemt som rapporten fra KL giver udtryk for, er situationen dog ikke i kommunerne. Således har 85 procent af kommunerne sat gang i energispareinitiativer, selvom kun 30 procent af kommunerne har fuldført energimærkningen af deres bygninger.

- Det er tilsyneladende ikke energimærkningen, der får kommunerne til at spare på energien, konstaterer Niels Jørgen Hansen.

- Det er tankevækkende, at kommunerne betegner energimærkningen som mere til besvær end til gavn. Derfor vil vi ændre ordningen, så energimærkningen bliver mere anvendelig, og så kommunerne rent praktisk kan bruge energimærket i deres arbejde med at gennemføre energibesparelser i den enkelte bygning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097