23948sdkhjf

Tillid er godt, kontrol er bedre, men razzia er toppen!

Det siger selvlærte bygmester Gert Hansen, der blev selvstændig med Håndværkerne A/S som 21-årig, og som for to år siden blev headhuntet til formandsposten for Dansk Byggeri i Sønderjylland
- Jo, langt hen ad vejen kører vi med multisjak, som mere eller mindre klarer sig selv. Generelt bruger vi meget selvstyrende grupper. Og der er mange af vore folk, der kan arbejde ganske fantastisk i lange perioder. For så i andre perioder at arbejde, som var de gået på efterløn.

- Så det er nødvendigt at have en tæt føling med alle vore arbejdspladser, siger 56-årige direktør Gert Hansen, der er indehaver af Håndværkerne A/S i Tandslet på Sydals. Virksomheden beskæftiger for tiden omkring fyrre tømrere, murere, betonfolk, kloak- og jordarbejdere.

- Nu er jeg selvfølgelig ikke alene om at følge arbejdspladserne. Jeg har to bygningskonstruktører, én betonformand og én tømrerformand.

- Det er nødvendigt at kontrollere, om folkene kommer på arbejde, og at de er dér nogenlunde den tid, de skal være der. Samt at de laver i det mindste en lille smule.

- Sådan er det.

- Folk skal holdes i ørerne, siger han med et stort smil.

Vi var selvlærte og meget lærenemme

- Jeg er vokset op her på egnen. Min far var landmand og fisker, og efter realeksamen hjalp jeg ham i et års tid med at fiske. Derefter begyndte jeg som altmuligmand i et typehusfirma.

- Og året efter var vi fire unge byggefolk, som begyndte at leje os ud til folk, der skulle have bygget noget. Den ene af os var udlært tømrer. Vi tre andre var selvlærte samt meget lærenemme. Vi behøvede kun én gang at se, hvordan et arbejde skulle udføres. Så kunne vi selv.

- Kunderne vidste udmærket godt, at vi var selvlærte. Det var der absolut ingen, som havde problemer med.

- Efterhånden begyndte vi med egne projekter, så én af os måtte momsregistreres. Det blev mig, og de andre blev ansat hos mig, så 21 år gammel var jeg direktør, fortæller Gert Hansen og fortsætter:

- Vi var rigtig dygtige. Firmaet begyndte stille og roligt at vokse til omkring firs ansatte for et år siden. Så kom krisen samt en isvinter. Lige nu er vi cirka halvt så mange. Og vi skal fortsat vokse.

Af os oprindelige fire er vi stadig tre i firmaet. Vi har en del ansatte, som har været her i mange år. Således har vi netop kunnet fejre det fjerde 25 års jubilæum.

I skolen hadede jeg lektier, og nu laver jeg ikke andet

- Lige siden jeg blev direktør har der været ganske mange papirer, som jeg har skullet læse og sætte mig ind i. Videre mange papirer, som skulle skrives. Tilbud som skulle beregnes.

- Og jeg, som i skolen hadede at lave lektier. Nu laver jeg ikke andet, siger Gert Hansen med et glad grin.

Han fortæller, at firs procent af opgaverne kommer via licitationer. Hovedområdet er Sønderborg, men der køres til hele Sydjylland og sejles til de omliggende øer.

- Som leder er jeg den type, der siger tingene ligeud. Er ikke så kompliceret. Men andre er måske ikke helt enige i dette udsagn, eventuelt min kone.

- Jeg går egentlig ikke op i direktørrollen. Hjælper gerne med hvad som helst, der falder for. Flytter nogle ting, fejer, giver en hånd med i en opgave etc.

- Men samtidig vil jeg gerne være manden, der bestemmer. Skal absolut give mit besyv med i alting. Det er min ret som indehaver af firmaet, understreger Gert Hansen.

- Han havde sin sidste sygedag, da han gik i skole. Møder på arbejde mellem 5.00 og 5.30, og bliver ved uden middagslur til 19.00. Fem dage om ugen. Så der blandt andet bliver tid til at spille tennis og gå på jagt i weekenden.

Headhuntet til formandspost

- For to år siden arbejdede jeg på et projekt i Sønderborg sammen med den tidligere formand for Dansk Byggeri i Sønderjylland. Han ville gå af og mente, at jeg burde efterfølge ham.

- Så jeg blev præsenteret for bestyrelsen; der indstillede til generalforsamlingen, at jeg blev valgt til bestyrelsen.

- Dette skete.

- Og på generalforsamlingen i november 2008 blev jeg valgt til formand for Dansk Byggeri i Sønderjylland, fortæller Gert Hansen.

- I Sønderjylland har Dansk Byggeri 246 medlemsvirksomheder, som beskæftiger hovedparten af arbejdsstyrken inden for byggeri i Sønderjylland. Så for tiden er jeg på vej rundt til de fire borgmestre i vort område for at få startet offentligt byggeri. Det er vigtigt, der igen kommer gang i hjulene.

- For mig selv er det meget spændende at arbejde med byggeri i dette store perspektiv.

- Også uanset det kræver endnu flere lektier, slutter Gert Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078