23948sdkhjf

Wienerberger Brick Award 2010: Innovativ og kreativ murstens-arkitektur præmieret

Den prestigefyldte ’Brick Award 2010’ er netop blevet uddelt til verdens mest innovative og arkitektonisk spektakulære murstensbyggerier af teglproducenten Wienerberger
For fjerde gang har Wienerberger AG netop uddelt arkitekturprisen "Brick Award". En gruppe arkitekturkritikere havde indstillet 260 projekter fra 32 lande, og en international ekspertjury kårede Hans Jörg Göritz Arkitekturstudios nye parlament i Liechtenstein som vinder af Brick Award 2010.

Kriterierne for at vælge netop dette projekt som vinder var ud over byggeriets innovative arkitektoniske udformning og måden at bruge mursten på også dets funktionalitet og bæredygtighed.

- Det glæder mig, at bæredygtighed spiller en rolle i flere af de projekter, som var indstillet til dette års Brick Award. Det viser, at bæredygtighed ikke alene opnås gennem øget brug af teknologi i byggeriet, men også via materialevalg, intelligente byggekoncepter og -former såvel samt en udformning, der tager højde for de klimatiske forhold. Det har en positiv indflydelse på både energiforbrug og et områdes samlede udtryk, siger Heimo Scheuch, bestyrelsesformand i Wienerberger AG.

Byggerier der blev hædret

Tre præmier og to særpriser blev det til og vinderprojekterne er:

1. præmie gik til: Det nye landsforum og landsparlament i Liechtenstein tegnet af Hans Jörg Göritz Arkitekturstudio.

2. præmie gik til: Dokumentationscentrum for Menneskerettigheder i New Delhi af Anagram Arkitekter.

3. præmie gik til: Enfamiliehus i Tyskland tegnet af Nikolaus Bienefeld

Særpriser gik til: Infrastrukturbygninger i Mali tegnet af Emilio Caravatti og et arkitekturmuseum for Stiftung Insel Hombroich i Tyskland tegnet af Álvaro Siza og Rudolf Finsterwalder.

Arkitektur-fotobog

Wienerberger Brick Award 2010 blev uddelt den 8. april ved en galla i Wien med deltagelse af flere end 300 internationale gæster. Ud over kåringen af arkitekterne blev arkitektur-fotobogen "Brick 2010" præsenteret. Bogen fortæller i ord og billeder om vinderprojekterne samt yderligere 35 usædvanlige murstensbyggerier fra hele verden.

Konkurrencens jury bestod af Andrea Deplazes (Schweiz), Maurizio Masi (Italien), Radu Mihailescu (Rumænien), Vladimir Plotkin (Rusland) og Thomas Rau (Holland).

jfr
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063