23948sdkhjf

UV-stabilt undertag med dobbeltklæb

Würth Danmark udvider nu sortimentet med det første undertag med dobbeltklæb, der kan modstå solens ultraviolette stråler i den normale byggeperiode
Würth Danmark har gennem 10 år haft tysk-fremstillede banevareundertag på programmet. Nu udvides sortimentet med det første undertag med dobbeltklæb, der kan modstå solens ultraviolette stråler i den normale byggeperiode.

Wütop ND SK er baseret på det UV-stabile materiale polyester, og med en UV-værdi på 12 kan undertaget i princippet tåle at ligge ubeskyttet på taget i op til et år.

Efter montering af tagbelægningen tåler undertaget det sollys, der trænger gennem tagbelægningen i hele tagets levetid.

Dermed kan Wütop ND SK bruges sammen med alle typer tagbelægning – også de åbne tegl som for eksempel vingelteglsmodellen Gammel Dansk.

Som det første undertag af sin type på det danske marked er produktet forsynet med selvklæbende bånd i både toppen og bunden af banen. De klæbende bånd blottes ved at fjerne en foliestrimmel, og når fladerne sættes sammen, får man en kraftig vedhæftning, og klæbe-effekten holder i produktets levetid og giver en effektiv afskærmning mod vand og fygesne, men fjerner også risikoen for at vind kan blæse ind i isoleringslaget og dermed ødelægge isoleringsevnen.

Holder tæt i sømhullerne

Mange problemer med undertage er opstået, fordi upræcis sømning af lægter mod undertaget har lavet huller og utætheder i banen.

Det ny undertag har egenskaber, der modvirker risikoen for den slags utætheder takket være en flerlaget coating, der gør banen vandafvisende og selvforseglende.

Skulle et søm gennemhulle banen et utilsigtet sted uden at det opdages, vil materialet holde tæt – også selv om det vildfarne søm bliver siddende. Hvis sømmet opdages, skal det naturligvis fjernes, hvorefter banen skal repareres med en egnet klæber eller lap.

Den forventede levetid er på over 30 år, og med produktet følger en fem års fuld genetableringsgaranti. Det betyder, at Würth Danmark betaler alle omkostninger til udbedring af taget, hvis utætheden er opstået som følge af en fabrikationsfejl. Garantien dækker nedtagning af taget samt montering af nyt undertag og tagbeklædning.

- En genetableringsgaranti synes jeg er bedre end en traditionel produktgaranti. En fejl ved produktet vil typisk vise sig inden for de første år. Herefter er det usandsynligt, at undertaget bliver utæt, hvis det er rigtigt monteret, siger produkt-manager Kenny Holm fra Würth Danmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094